Stiu aceasta lege, invocata de locul meu de munca, dar toti colegii care lucreaza in situatii similare (cu baza in universitar si cumul la Academie si in alte institute de cercetare) beneficiaza de concediu platit din ambele locuri de munca in baza Codului muncii actualizat in 2018 care nu discrimineaza intre drepturile aferente functiei de baza si cele din cealalta parte, avand in vedere ca platim acelasi contributii si indeplinim norma intreaga in ambele parti. Nelamurirea mea este de ce nu avem consens
In institutia in care lucrez exista un sef de serviciu (angajat prin contract pe perioada nedeterminata) casatorit cu una din persoanele din subordine directa (pensionar, contract pe perioada determinata), iar alt sef de birou (colaborator cu conventie civila, ofiter in rezerva) este tatal uneia din subordonatele sale (concurs si contract pe perioada nedeterminata). Avand in vedere ca este o institutie publica din subordinea PMB, as vrea sa intreb daca aceste lucruri nu sunt cazuri de incompatibilitate si nu ar trebui semnalate.
As dori sa stiu daca, in cazul cumulului de functii (invatamant si cercetare), se acorda concediu de odihna platit in ambele locuri. La al doilea loc de munca mi se spune ca am dreptul sa am concediu platit doar la functia de baza si ca trebuie sa accept concediu fara plata.