Unde ar trebui sa fac cerea de plasament dacă copilul este la noi iar mama are domiciliul în alt județ. A existat un prim certificat de naștere cu mama și tata necunoscut, după declarația mea de recunoaștere s-a întocmit un altul cu mine ca tata iar acum nu mai am nici un certificat deoarece mi-a fost reținut ( cel în care figuram ca tata). Am recunoscut greșeala și sunt dispus sa plătesc dar doresc sa creștem în continuare copilul, să aibă și el o șansă
Buna ziua,
Am răspuns la apelul unei mame disperate( o femeie de moravuri ușoare), care nu se descurca cu creșterea unui copil l-am luat eu sa-l cresc( suntem o familie tanară și putem face copii -am ajutat din mila, la început). La indemnul mamei, care părea ca cunoște legile, am mers împreună și am recunoscut ca sunt tatăl copilului.
Mama a plecat in strainatate. Dupa un an a revenit si a declarat autoritatilor ca are un copil pe care l-am recunoscut eu in fals, si pe care il cresc. Am recunoscut falsul făcut (este un dosar în lucru) dar problema noastra este ca vor sa ne ia și copilul pe care l-am crescut. Mama nu dorește sa-l crească, mai are doi copii dați în plasament, dănsa este din alt județ.
Ce putem face sa creștem în continuare noi copilul, de care ne-am atașat foarte tare( are aproape doi ani) - și să fie legal.