avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Activitate r.nitulescu

Activitate r.nitulescu

Buna!

Va rog sa imi spuneti parerile voastre aveti cu privire la urmatoarea situatie: am un SRL care nu a avut niciodata activitate/salariati etc, prin urmare am facut apel la procedura simplificata de dizolvare (concomitenta cu lichidarea, pe art. 235 Legea 31/1990). Am depus hotararea AGA de dizolvare la RC, a trecut termenul de opozitie al creditorilor si acum contabili sunt pe punctul de a finaliza bilantul de lichidare. Sediul societatii a expirat din 2006.
Pe de o parte, art. 237 1 c) precizeaza sanctiunea pentru cazul in care societatea nu are sediul social cunoscut si anume chiar dizolvarea, deci mi se pare complet inutil sa ii mai prelungesc sediul cat timp e in dizolvare. Apoi, daca la dizolvarea voluntara ar putea ca RC sa oblige comerciantul sa isi prelungeasca sediul, la dizolvarea judiciara ce s-ar face? Ar gasi si inregistra instanta un sediu social, pana la finalul procedurii de dizolvare?
Pe de alta parte, mi s-a adus un contraargument in acest sens, pe ideea ca societatea nu poate ramane "in aer" nici un moment, nici chiar in faza dizolvarii si ca e necesar un sediu in cazul unui control fiscal. Dar, din cate stiu, cel putin la dizolvarea simplificata, nu e necesar un control fiscal ci doar certificat fiscal de la Administratie, care atesta ca societatea nu are datorii.
Ce parere aveti?

Multumesc!