avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Activitate alpau

Activitate alpau

In cazul expus de dumneavoastra marca pare sa fi fost inregistrata cu rea credinta. Conform art. 48 lit. c) din legea marcilor, aceasta poate fi anulata din acest motiv.

Art.48. - Orice persoana interesata poate cere Tribunalului Municipiului Bucuresti anularea inregistrarii marcii pentru oricare din motivele urmatoare:

a) inregistrarea marcii s-a facut cu nerespectarea dispozitiilor art.5 alin.1);
b) inregistrarea marcii s-a facut cu nerespectarea dispozitiilor art.6;
c) inregistrarea marcii a fost solicitata cu rea credinta;
d) inregistrarea marcii aduce atingerea dreptului la imagine sau numelui patronimic al unei persoane;
e) inregistrarea marcii aduce atingere unor drepturi anterior dobandite cu privire la o indicatie geografica protejata, un desen sau model industrial protejat sau alt drept de proprietate industriala protejat ori cu privire la un drept de autor.

Actiunea in anulare pentru motivul prevazut la alin.1 lit.c) poate fi introdusa oricand in perioada de protectie a marcii.

Termenul in care poate fi ceruta anularea inregistrarii marcii pentru motivele prevazute la alin.1 lit.a), b), d) si e) este de 5 ani, incepand sa curga de la inregistrarea marcii.

Anularea inregistrarii marcii nu poate fi ceruta pentru motivul existentei unui conflict cu o marca anterioara, daca aceasta din urma nu indeplineste conditiile prevazute de art.45 si art. 6.

[ link extern ]