avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Activitate WEBcast

Activitate WEBcast

Inca o problema cu toti acesti "furnizori de servicii online" consta in faptul ca marea lor majoritate eludeaza legea prin neaplicarea OUG 34/2014 prin care a fost transpusa in dreptul romanesc directiva 2011/83 a parlamentului European, care se aplica numai intre contractele dintre consumatori si firme. Aceasta directiva prevede dreptul consumatorului de a se retrage din contractele online in termen de 14 zile calendaristice. In cazul in care firma nu informeaza clientul despre acest drept - cum ar fi in termenii si conditiile cu care firma intra in contract - acest termen se prelungeste cu 12 luni, ajungandu-se la 12 luni si 14 zile.
Exact asta as dori sa stiu care este procedura pentru a cere in instanta rezolvarea situatiei.

Suportul tehnic accepta ca o sursa de adevar web.archive.org, si imi pun la dispozitie un link cu Termenii si Conditiile care le convin lor (adaugate 3 ani mai tarziu) nu cele care existau cu adevarat la incheierea contractului:

Termeni si Conditii reali la data contractului:
[ link extern ]

Asta este pe facura proforma:

Domenii achizitionate :

Denumire domeniu : Perioada plata Valoarea : Valoare TVA : Total Lei (RON) :
Domeniul : ***.ro pe viata 116.81 lei 22.1939 lei 139.0039 Lei


Ce afirma Firma:

In momentul in care ati achizitioant domeniul de la noi atia cceptat si Termenii si Conditiile, va rog sa le studiati in mod special pct.17: [ link extern ] /

Va ofer mai jos un link unde puteti vedea cum arata siteul nostru cand s-a facut comanda:

[ link extern ]

O sa vedeti ca pe prima pagina scrie la domeniile .ro ca se inregistreaza pe o periodada nedeterminata.

Pe linkul urmator este varianta de "Termeni si Conditii" din perioada respectiva, in care se specifica politica de inregistrare a domeniilor .ro:

[ link extern ]

Ne confruntam cu problema recenta a taxei de mentenanta pentru domeniile .ro care este aplicata in mod retroactiv.

Problema principala nu este taxa de mentenanta ci faptul ca majoritatea partenerilor ROTLD au vandut dreptul de folosinta al domeniilor .ro "pe viata", pe facturi apare ca durata a contractului "pe viata" sau 99 ani ori "One time payment" dupa cum a considerat fiecare firma de cuviinta.

Fiind un cumparator de buna credinta la vremea aceea am platiti in aceasta baza aproximativ 2/3 din venitul meu lunar pentru un domeniu .ro considerand ca este un efort dar pe termen nelimitat acesta s-ar amortiza.

In schimb astazi avem problema ca furnizorii acestui serviciu care au mintit cu buna stiinta pentru a putea vinde isi declina responsabilitatea si o paseaza catre ROTLD sperand ca asta ii face imuni din punct de vedere legal.

Cum putem sa silim firmele care au emis facturi cu o durata sa isi respecte contractul de la data achizitionarii serviciului?