avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Activitate Danyelboy

Activitate Danyelboy

Ideea este că eu am primit scris negru pe alb în hotărârea de la MAI precum că din data x timp de 60 de zile am suspendat dreptul de a conduce autovehicule și că dacă sunt surprins circulând o să suport rigolile legii.
Deci perioada de suspendare curge începând cu ziua x .
Nu mai mi sa solicitat să depun permisul la poliție , direct am fost sancționat cu inca 30 zile suspendare pe lângă cele 30 pentru contravenție.
La sediul poliției rutiere am fost cu aceasta hotărâre și mi sa spus că nu mai pot face nimic sa o schimb in sensul de a micșora perioada de suspendare la 30 zile .
Au spus că nu mai sunt obligat să predau permisul pentru că am fost sancționat deja pentru nepredare , să nu circul pe teritoriul României pentru că este dosar penal daca sunt prins , iar după ce trec cele 60 de zile sa sun sau sa merg la ei pentru validarea permisului .
Legat de faptul că am făcut școala de șoferi acum doi ani , este posibil să nu fi reținut chiar toate articolele .
Totuși ar fi de ajutor sa argumentați contra răspunsului de la poliție ce vi l-am comunicat cu articole din lege .
Ce articol din lege da sancțiune la sancțiune ?
Politia rutiera a spus că în afară granițelor României pot conduce , eu din recomandarea dumneavoastră nu am înțeles lucru acesta.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Mulțumesc , dar eu nu am dosare penale și nici nu vreau așa că nu o să țin cont de aceasta recomandare .

Se pare ca v-au comunicat ce v-am spus si eu, de recomandarea lor o sa tineti cont?

Răspunsul poliției rutiere a fost :
In perioada in care am dreptul de a circula pe drumurile publice din Romania suspendat să nu circul pe drumurile publice din Romania sau risc dosar penal.
După ce trece perioada de suspendare să mă prezint sau sa sun la poliție pentru validarea / activarea permisului de conducere.
O zi bună.
Nu știu dacă are relevanță , dar contravenția a fost in 2013 cu un autoturism categoria B . Între timp in 2016 am făcut școala de șoferi pentru categoriile C , CE , am promovat examenele și lucrez in străinătate pe tir.
In decizie spune clar că pentru faptul că nu am predat permisul in 15 zile de la pronunțarea definitivă a procesului mi se suspendă dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice pentru 60 zile începând cu 15.05.2018.
Pot conduce în afara României cu categoria C ?
Permisul nu mai sunt obligat să-l predau deoarece m-au penalizat cu inca 30 de zile și in decizie nu spune să predau permisul.

Mulțumesc de informare.
Totuși această suspendare este valabilă doar pe teritoriul României ?

Mihnea Dorian a scris:

Termenul de prescriere este de 5 ani (este practic termenul de prescriere al sanctiunii principale) si se calculeaza cu data de 01-01 a anului urmator, practic in cazul de fata se calculeaza incepand cu data de 01-01-2014.

Mulțumesc , dar eu nu am dosare penale și nici nu vreau așa că nu o să țin cont de aceasta recomandare .
Totuși vreau să știu dacă este legal că după 5 ani de la pronunțarea prin hotărâre definitivă să se aplice această sancțiune și vreau să știu dacă am probleme daca circul doar prin străinătate .

Incepand din 15.05.2018 aveti dreptul de conducere suspendat pe o perioada de 60 de zile, daca sunteti depistat conducand, vi se intocmeste dosar penal.

Am spus deja că nu am predat permisul de conducere .
Hotărârea este după ce am făcut recurs deoarece am pierdut și inițial și la recurs .
Un răspuns la cele două întrebări se poate ?

Daca este hotararea din apel, trebuia sa predati permisul in 15 zile de la pronuntare.

Buna ziua , am nevoie de o lămurire din punct de vedere legal , fara păreri nefondate.
In 2013 am circulat cu un turism prin București și în traficul aglomerat am forțat galbenul , iar un polițist la văzut ca roșu.
Mi-a reținut permisul pt 30 zile + amenda.
Am făcut contestație și mi sa restituit permisul de conducere.
In 2013 sa finalizat irevocabil procesul în defavoarea mea , am văzut pe portal just decizia , acasă nu am primit nimic.
Tot atunci am achitat și amenda .
Au trecut 5 ani de atunci , iar ieri luna mai 2018 am primit la domiciliu o hotărâre a MAI prin care mi se suspendă dreptul de a conduce pe o perioadă de 60 de zile ( 30 + 30 pt că nu am predat autorităților permisul) începând cu 15 mai 2018.
Întrebările mele sunt:
-E normal sa se suspende după 5 ani de la hotărârea definitivă a procesului, eu am stat fără să circul 60 zile imediat după ce am văzut hotărârea publicată pe site și am crezut că a trecut aceasta problema.
-Eu lucrez ca șofer în Europa , mai pot circula in afara României fără să am probleme sau nu.
Va rog să fiți obiectivi , fara păreri sau glume.
Mulțumesc.