avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Activitate alexandra_manloe41

Activitate alexandra_manloe41

Buna ziua,
Lucrez ca functionar public in cadrul unei primarii si as dori sa ma inscriu la examenul de titularizare pentru a preda in invatamantul primar(scoala generala/ liceu), dar nu imi dau seama daca cele doua functii sunt incompatibile.
La primarie am contract de 8 ore pe zi/40 de ore pe saptamana, dar ma gandesc ca dupa ora 16 pot face ce doresc cu timpul meu.
Am consultat urmatoarele legi pentru a face lumina in problema, dar tot nu sunt lamurita:
Legea 161/2003 forma consolidata la 10.06.2017 art. 96 alin. 1 consultata aici [ link extern ] :
"Funcționarii publici, funcționarii publici parlamentari și funcționarii publici cu statut special pot exercita funcții sau activități în domeniul didactic, al cercetării științifice, al creației literar-artistice. Funcționarii publici, funcționarii publici parlamentari și funcționarii publici cu statut special pot exercita funcții în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile exercitate ca funcționar public, funcționar public parlamentar sau funcționar public cu statut special, potrivit fișei postului."
Nelamurirea mea este daca activitatea didactica o pot avea la stat sau la privat? Acest lucru din pacate nu este mentionat explicit.
Legea 7/2004 art. 18 alin. 4: "Functionarilor publici care desfasoara activitati publicistice in interes personal sau activitati didactice le este interzis sa foloseasca timpul de lucru ori logistica autoritatii sau a institutiei publice pentru realizarea acestora."
Interpretarea mea este ca pot avea activitati didactice in afara programului de lucru. Este corect?
Codul muncii art. 35:"Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea." Nu mai gasesc pe internet prevederile conform carora se stabileau urmatoarele limite: timpul total de lucru pe saptamana sa nu depaseasca 48 de ore, deci as avea dreptul la doar 8 ore de predat. Banuiesc ca nu am cum sa am 18 ore pe saptamana in invatamant deoarece se considera norma intreaga si depasesc cele 48 de ore pe saptamana prevazute nu?
In acelasi timp cunosc oameni ce lucreaza ca paznici la firme private sau la corporatii unde fac ore suplimentare la greu, la paza sunt ture de 24 de ore cu 48 libere, avand prima tura luni, deci pana duminica sunt lucrate 72 de ore si la corporatie se lucreaza 12 ore pe zi uneori si cu weekend si vad ca nu mai se agita nimeni cu aceste prevederi.
Astept un raspuns si va multumesc anticipat.