Buna ziua,
Intampin o problema la tara (mediu rural).
In 2014, am avut un proiect de “Consolidare, etajare si schimbare invelitoare”, la locuinta existenta. Respectiva lucrare nu am putut sa o finalizez in cei 3 ani. In 2017 la primaria din localitate s-au schimbat oameni de la cadastru. In 2018, cand a fost sa plateasca impozitul parinti au gasit toata constructia introdu-sa la impozit.
Si au crezut ca proiectul este inchis.
Si anul acesta in Februarie, am dorit sa ne apucam de construirea unei anexe gospodaresti (o magazine).
Si surpriza la primarie, cand am fost sa cerem acte pentru magazine. Proiectul din 2014, nu este finalizat.
Si de aici a inceput toata nebunia.
Fata de proiectul initial din 2014 am avut 2-3 modificari/abateri, :
1. Scara de urcare, trebuia realizata din partea stanga si am realizat-o din dreapta
2. Scara nu trebuia inchisa, si eu am inchis-o (am ridicat zid cu geamuri)
3. Un spatiu din pod, l-am facut locuibil.
In rest nu am modificat nimic, aspectul cladirii a ramas acelasi, acoperisul la fel,…
Avand aceste modificari, cei de la primarie, au cerut refacerea proiectului, si cadastrul aferent proprietati (in 2014, am putut realiza proiectul pe baza unei schite cadastrale). Am refacut proiectul, am facut cadastru. M-am dus din nou la primarie. Din nou surpriza, ca noul proiect e pe 2019, si vechiul e pe 2014, si ca firma din 2019 e alta fata de 2014, le-am explicat ca arhitectul care a facut proiectul in 2014, a decedat in 2017.
Si pentru a intra in legalitate, am obtinut de la primarie un nou certificate de urbanizm si anume “Intrare in legalitate consolidare si etajare locuinta existent si construire anexa gospodareasca”.
Si referitor la acest nou certificat mi-se cere o gramada de acte, care pe net si in lege se bat ca nu ar fi necesare. In respectivul certificate de urbanism este specificat ca respectiva constuctie a fost ridicata in ani 2014-2015, pe baza unei autorizatii din 2014.
Mi-se cere, pe langa ce se considera legal si obligatoriu si:
- D.T.O.E - Documentatiei Tehnice pentru Organizarea Executiei si este necesara in cadrul proiectelor ce prevad organizari de santier prin amplasarea de baraci, imprejmuiri temporare, conexiuni temporare la utilitati sau realizarea unor lucrari pentru asigurarea utilitatilor necesare santierului si este intocmita de catre un arhitect cu drept de semnatura.
- Cerificat energetic la receptie la terminarea lucrarilor,
- Expertiza tehnica,
- Aviz energie elctrica, si
- Studio geotehnic (verificat Af - daca este cazul).
Intrebarea este, aceste cerinte de mai sus, sunt necesare, pentru mediu RURAL, sunt obligatorii (in anumite articole pe net si in anumite documentati se spune ca nu sunt necesare in mediu rural).
Se poate realiza intrarea in legalitate si fara aceste cerinte, tinand cont ca cladirea a fost ridicata in 2014-2015?
Sau totul tine de consilierul urbanism, cel care intocmeste certificatul?
Va multumesc.
O zi buna.
Bună seara,
În aceasta seara, tocmai am fost santionat ca, am trecut strada prin loc nepermis, conform specificatiilor agenului de politie.
În realitate eu am trecut strada pe la colțul a 2 străzi. Respectiva mențiune agentul a trecut-o la obiecțiuni în PV.
El a trecut în PV ca am trecut ca punct de trecere magazinul din colțul primei străzi către magazinul de vizavii. Și verbal ca aveam trecere de pietoni la 100 de metri în stânga și 200 de metri în dreapta. Și ca nu aveam voie sa trec pe la respectiva intersecție.
Întrebarea și problema mea e, am voie sa trec strada pe la colțul intersecției asigurandu-mă și ne punând viața în pericol traficanților auto, chiar dacă la 100 m stânga și 200 m dreapta exista trecere de pietoni?
Pot sa fac contestație la respectivul PV, și sa am șanse de câștig.
Oricum amenda o voi plăti în 24 de ore.
Eu consider respectiva amenda un abuz și nu are treaba ca exista trecere de pietoni în in vecinătatea menționată mai sus.
Mai menționez ca respectivul echipaj a venit de undeva din dreapta, și cred ca m-a văzut când am urcat pe trotuarul de vizavi și m-a oprit la 50 m de unde am trecut strada.
Va mulțumesc.