Proprietar acum sunt eu ... bunica a detinut un titlu de proprietate iar acest teren impreuna cu aceasta casuta a fost cumparat legal prin contract de vanzare cumparare.
Toate actele sunt facute conform tuturor procedurilor. Deja am luat legatura cu un avocat iar maine incep deja procedurile respectiv notificare in scris sa imi paraseasca proprietatea iar daca nu se intelege de buna voie, iar daca refuza chemare in instanta.
Multumesc frumos pentru sfat
Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.10.din Regulamentul forumului
Buna seara! As avea nevoie de un sfat cum sa procedez.
Am cumparat un teren cu o casuta veche de la bunica mea de 93 de ani prin act de vanzare cumparate. In casuta respectiva, a locuit din 94 si pana acum un nepot al fratelui ei. Povestea e mai veche cu o cearta mai veche intre ei ca si frati, din 7 frati s-a cedat dreptul de mostenire catre doar 3 frati, respectiv 2 frati au luat 6 h pamant iar bunica doar 0.35 h De gradina cu casuta din chirpici. Dupa vreo 5 ani , s-au certat si unul dintre cei 2 frati si-a bagat baiatul abuziv sa locuiasca in aceasta casa. Mentionez ca acea casa nu era locuita de nimeni iar dupa niste certuri intre frati cu cuvinte grele aruncate, bunica a lasat de la ea, fiind o femeie credincioasa si milostiva si a lasat acest nepot sa locuiasca in casa, iar restul gradinii l-a cultivat ea mereu.
Revenind la ale mele, vreau sa stiu cam ce pasi trebuie sa urmez pentru ca sa pot deveni proprietar in adevaratul sens al cuvantului. Doresc sa construiesc o casa noua, iar pentru toate actele de autorizatie mi se pun roate in bete in primarie. Mentionez ca terenul se afla in mediu rural iar anul trecut cand s-au facut toate actele pentru vanzare cumparare nu mi s-a adus la cunostinta nici un fel de problema din primarie legata de acest teren.
Puteti sa ma sfatuiti ce pasi trebuiesc urmati ca sa pot scapa de aceasta persoana de pe proprietatea mea pe cale legala?
Mai precizez ca bunica mea se simte din ce in ce mai slabita si nu as vrea sa fie purtata prin sali de judecata asa ca as vrea sa stiu ce pot face eu in calitate de proprietar?