Buna seara! Daca sunt cursant la Scoala Nationala de Grefieri si primesc acea indemnizatie care are natura juridica a unui drept salarial, mai am dreptul la pensie de intretinere in continuare? (Sunt in paralel studenta la master si am 23 de ani). Multumesc!
Buna seara! Sunt studenta la master si in luna martie am formulat o cerere de chemare in judecata prin care am cerut majorarea pensiei de intretinere la salariul minim pe economie actual. Mentionez ca in 2015 a ramas definitiva o hotarare prin care s-a stabilit pensia de intretinere raportata la 1/4 din salariul minim pe economie de atunci care era 1050lei. Avand in vedere ca nu exista o cale amiabila prin care sa fac debitorul sa imi plateasca pensia conform salariului minim actual de 1900 lei, aproape dublu fata de 2015, am apelat la justitie. 2 intrebari ma macina totusi...ar putea instanta sa imi respinga cererea pentru ca sunt la master si nu la facultate? Ori ar putea sa se invoce autoritatea de lucru judecat ptr ca deja s-a stabilit acel cuantum de 1/4 din salariul minim, iar debitorul e obligat sa mareasca valoarea pensiei fara a fi necesara o noua hotarare? Multumesc!