Nici o problema cu semnatura. Eu voi avea imputernicire catre avocatul meu curent semnata la consulat, iar fostul sot la fel. Am de la fostul sot diverse declaratii apostilate ca vrea sa renunte in favoarea mea la proprietate. Din nefericire in Romania declaratia lui in fata unui notar strain si cu apostila nu valoreaza nimic. Asa ca urmeaza sane trimitemi amindoi imputernicitii respectivi sa semneze acyul de donatie (fostul catre mine).
As face-o cu mare placere, dar timp de trei ani de zile platesc avocati care imi spun ca divortul trebuie facut din nou in Romania. Intre timp am inscris divortul (din alta tara) la Starea Civila, singura si am aflat ca un act notarial poate rezolva problema.
Ma refeream la model tip de procura, nimic specific, Bunatatea la care ma refeream, are de-a face cu cunostintele in general pe care orice om le obtine din citirea diferitelor cazuri. Poate va surprinde,dar in limitele posibilului, ofer oamenilor ajutor si sfaturi gratuite in domeniul in care lucrez.
Dupa studii indelungate am ajuns la concluzia ca donatia este cea mai potrivita dar va trebui specificat ca e definitiva, irevocabila si fara sarcini. Nimeni nu vrea sa puna la dispozitia publicului modele tip de procuri , nu inteleg de ce, dar consulatul (Ministerul de Externe) a aprobat sa merg la consulat cu ceea ce am scris eu.
Multumesc tuturor pentru comentarii si gasesc acest website folositor. Invatam unii de la altii si devenim mai buni !
Multumesc mult!
Procura speciala trebuie sa contina ce fel de act doresc sa inchei (partaj, donatie etc) din moment ce nu stiu?
Unde as putea gasi un format general?
Asa mi se pare cel mai corect. In acest caz :
-poate renunta in favoarea mea? Motivul pt care intreb, este ca aveam impresia ca poti renunta numai in favoarea statului
-amindoua partile (sau mandatarrii) trebuie sa fie prezente la semnarea actului?
Multumesc mult!!
Casa provine de la parintii mei, cu act de intretinere. El nu i-a intretinut pe parinti deloc ( a fost plecat cu o alta femeie) si de aceea intelege ca sa imi lase mie casa. Daca el are alti copii cu alte femei , nu vreau sa atace donatia. Este vreo lege care impiedica partaj fara sulta in legea noua?