avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Activitate MRI08

Activitate MRI08

Buna ziua,
Spuneti-mi va rog, din surse neoficiale am inteles ca imi vor trimite un convocator, eu fiind angajat pe punct de lucru, specificat acest lucru in contract, sunt obligat sa merg la sediul lor sau pot cere sa fie facut in localitatea punctului de lucru unde am fost angajat ? fiind suspendat pe absente nemotivate, unde clar nu au dreptate ( eu am copii de pe condica de prezenta cu semnaturile tuturor angajatilor ) ce ar trebui sa contina convocatorul ?
Multumesc anticipat de rapunsuri.
Nu stiu ca nu am primit nimic de la ei, nu am absente nemotivate deloc, plecam de aici ce afirm e corect.
Buna ziua domnule avocat.
Am o problema zic eu destul de delicata, sunt angajat ctr de munca nedeterminat, functia sef pct de lucru, conform codului muncii noi lucram mai mult de 8 ore pe zi inclusiv sambata si sarbatori legale far0a a fi renumerati in plus sau beneficia de ore ori zile libere, mai mult, eram pusi in condica de prezenta cei ce lucrau sambata sa nu se semneze luni desi eram la lucru, intamplarea face ca unul din colegii mei face un accident de munca in ziua noastra libera, mai precis se rastoarna cu masina avand 12 coaste rupte,ruptura nazala, spitalizare, ideea e ca nimeni nu a venit sa ne intrebe ceva, desi noi ne asteptam la controale, a fost constituita o comisie de cercetare disciplinara impotriva colegului, comisie din care faceam si eu parte, am fost cu totii la spital a 2 zi, colegul in perfuzii atunci au vrut sa ii ia o declaratie iar la final a fost pus sa semneze cu mana stanga. dreapta era pusa in perfuzii si nu o putea misca. La interval de cateva zile, ma trezesc ca sunt anuntat verbal de sef zona ca de azi nu mai fac parte din colectiv, fara motiv, fara explicatie, fara o decizie in acest sens, ulterior am aflat de la itm ca sunt suspendat culmea, conform art 51 alin 2, noi care stateam peste program ore suplimentare, zile oficial libere neplatite. Am facut o sesizare la itm, itm a venit dar a intrebat doar 2 colegi si acestia noi veniti daca sunt adevarate cele relatate, colegii vechi au intrebat lor de ce nu le ia nimeni o declaratie in acest sens, au spus cei de la itm ca vor tine cont de parerile lor verbale, acesti 2 colegi noi fiind instruiti ce sa vorbeasca, eu am copii de pe condica cu toate semnaturile, condica care ulterior a disparut, de la prima suspendare au mai facut alte 3 suspendari, pe acelasi motiv, iar eu nu am primit nimic absolut nimic nici o decizie nici macar motivul suspendarii, ce pot sa fac in acest caz, am rate de platit, Doamne ajuta ca nu am nevoie de spitalizare ori medicamente, ce pot face in acest caz ? pot face o plangere penala companiei ? ori persoanei ce imi ingradeste dreptul la lucru ? care sunt drepturile mele in acest caz ? cui ma pot adresa ? am trimis de curand o solicitare in scris companiei sa imi puna la dispozitie copii certificate cu origoinalul conform art 7 alin 3, 4 si 6 din HG nr.905/2017, poate asa vad si eu motivele ori explicatiile, ce se intampla in cazul refuzului lor de a trimite aceste copii ?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.