avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Activitate Hamartia

Activitate Hamartia

Buna ziua! Am intalnit urmatoarea situatie, care, cica, este destul de frecventa in trafic. Aveam verde la semafor(pentru inainte si la stanga, banda nr. 2) si voiam sa fac stanga in intersectie. Banda 1 este exclusiva pentru cei care fac dreapta si are semafor cu verde intermitent. In cealalta directie puteam vedea 3 masini pe banda 2, care voiau sa faca stanga dupa cum semnalizau(faceau dreapta din planul in care ii vedeam eu). Astfel, vazand ca nu vine nimeni spre directia inainte ca sa ii dau prioritate, m-am angajat in tranversarea intersectiei, spre stanga. Ei, din partea cealalta a intersectiei, vad o masina la distanta, care era incadrata pe banda 1(dar fara nici-o semnalizare), banda rezervata exclusiv celor care fac dreapta. Eu am banuit ca individul face dreapta si a uitat sa semnalizeze, situatie in care el trebuia sa-mi dea mie prioritate. In realitate, el a facut inainte de pe banda rezervata exclusiv celor care fac dreapta si, astfel, era sa ne tamponam. Acum, intrebarea este cine ar fi fost raspunzator de accident, intrucat eu nu am acordat prioritate acelui individ(efectiv m-a luat prin surprindere), desi directia de mers inainte avea prioritate in fata mea, dar el nu a respectat presemnalizarea de pe banda si a incalcat linia continua prin faptul ca a mers inainte.
Aici aveti 2 poze cu intersectia,
[ link extern ]
[ link extern ]