Asta am inteles, intrebarea mea era care ar fi cel mai bun scenariu .. in sensul ca o solutie ar fi sa chem in garantie asiguratorul .. sau alt plan de "bataie"
Pe scurt , in urma unui accident intre mine (la volanul unei masini) si un biciclist s-a finalizat dosarul fara plangere penala din partea victimei si astfel incetarea urmaririi penale. Am intocmit impreuna cu victima in 2 exemplare un proces verbal cu 2 martori prezenti prin care am specificat ca in urma unei intelegeri , sume de bani (cheltuieli de spitalizare) acestia nu vor avea absolut nici o pretentie si totodata nu vor depune plangere penala. Din punct de vedere al politiei rutiere mie mi s-a suspendat permisul pe o perioada de 3 luni , fara alte contraventii. Totul a fost in regula pana astazi (dupa o perioada de 1 an si 10 luni de la ziua accidentului) cand am primit o serie de hartii prin care spitalul judetean Alba unde a fost internata victima m-a dat in judecata pentru recuperarea costurilor de spitalizare a victimei , in valoare de 21.000 RON (eu fiind student si avand ca singura sursa de venit o pensie alimentara in valoare de 600 RON, ma aflu in incapacitatea achitarii acestei sume ). Sunt asteptat la intampinare intr-o perioada de 25 de zile. Pe scurt , la ce sa ma astept ? si care ar fi cea mai favorabila solutionare a procesului civil cu spitalul din perspectiva mea (paratului).