avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Activitate Yhvh4ever

Activitate Yhvh4ever

Va rog, ma puteți îndruma în pașii de urmat în acest caz?

Soția este învățătoare și în clasa ei este un copil care a tot lovit, jignit amenințat copii și cadre didactice, încă din clasa pregătitoare.

Ultima acțiune a lui a fost sa o amenințe pe soția, învățătoarea lui, ca va vorbi cu tatăl sau sa o calce cu mașina.

A mai amenințat-o în trecut, ca tatăl o va împușca...

Soția a tot sesizat verbal conducerea scolii, a reușit o perioada sa forțeze părinții sa își ducă copilul la psiholog, dar nu a ajutat cu nimic, cata vreme părinții își apară copilul ca și cum este normal comportamentul sau.

Este singurul copil din clasa a cărui părinți sunt împotriva învățătoarei.

Câțiva dintre părinți au mai anunțat verbal conducerea despre agresarea copiilor lor, o mama a fost și la IML după o muscatura...

Totuși, având în vedere ca nu cu mult timp în urma un copil și-a înjunghiat mortal bunica, cred ca trebuie sa luam mai in serious acest comportament.

Care sunt căile de atac ale soției cata vreme copilul este minor si părinții lui nu accepta ca este o problema în familia lor?

Soția poate face plângere la politie împotriva unui minor?!

Ca și dovezi ale comportamentului agresiv sunt mărturiile altor copii, ale părinților și înștiințările scrise ale soției la fiecare din ieșirile copilului.

Am auzit despre o lege noua împotriva copiilor ce agresează alți copii... O lege a bullying-ului... Exista asa ceva? Poate ajuta și în acest caz?

Mulțumesc!
Apreciez foarte mult și mulțumesc tuturor doamnelor și domnilor care și - au luat din timpul dumnealor sa îmi răspundă!
Nu vreau sa fiu perceput ca unul care face orice sa nu plătească cea ce datorează.
Am înțeles ca deseori amenda pentru rovinietă este data într un mod atacabil conform legii și atunci, mai ales ca nu am procesul verbal sa îmi dau seama dacă nu este o eroare (cum au fost cazuri în care de ex. un număr de mașină a fost considerat de Olt dar era de Constanța etc), poate ar fi bine sa studiez posibilitatea atacarii legale a acestei amenzi.
Din toate răspunsurile înțeleg ca șansele sunt mici sa obțin ceva în instanta și atunci nici nu mai are rost sa încerc, cata vreme totul este împotriva și de fapt, conform legii, sunt.... Vinovat...
Nu mai are rost sa mai dau de munca instantei....
Am sa încerc măcar sa fac rost de PVCC ca să fiu sigur ca eu sunt infractorul, și apoi, poate reușesc sa înduplec un inspector de la fisc sa îmi dea voie sa plătesc amenda în doua luni consecutiv....
Din nou, MULȚUMESC pentru răspunsurile atât de bine argumentate!
Faceți cinste meseriei pe care o profesati și mult bine celor ca mine, neștiutori în alte justiției....
Am avut o mica proasta părere despre avocați din cauza unei domnișoare din barou care m-a mințit și păcălit, dar dvs mi - ati schimbat părerea!
Multă sănătate!
Mulțumesc!
Am reușit deocamdată sa aflu de la CNAIR că data contravenției este 04.11.2017, iar data întocmirii PVCC este 16.01.2018.
Ma ajuta cu ceva perioada trecută între constatarea contravenției și data întocmirii PVCC?
Mulțumesc anticipat!
Mulțumesc mult pentru răspuns!
Din ce am înțeles, pv-ul se comunica prin scrisoare recomandata iar în cazul în care persoana nu este găsită acasă, se lipește un document de înștiințare pe ușa la adresa din cartea de identitate sau mai precis din talonul mașinii...
Am înțeles bine?
Să cer deci dovada ambelor căi de comunicare?
Mulțumesc anticipat!

Cabinet Avocat Cecilia Angheluta-Barsan a scris:

aveti dreptate din punctul acesta de vedere, ce puteti face este sa promovati totusi contestatia, sa cereti sa va fie prezentat acest PV in instanta impreuna cu dovezile de comunicare, iar in situatia in care apare ca nefiind comunicat prin posta, recomandat, puteti cere anularea comunicarii.In ce priveste motivul de nulitate propriu zis al PV colegii mei v-au dat solutia corecta, prescriptia executarii sanctiunii.

Va mulțumesc!

politistlocal a scris:

Termenul de comunicare a procesului verbal este modificat de doi ani si este de doua luni de la data aplicarii sanctiunii.

Va mulțumesc foarte mult!
Voi lua în calcul foarte serios răspunsul dumneavoastră.
Ce nedumerire încă mai am fata de aceasta situație... Nu îmi va anula totuși șansa de reușită a contestației faptul ca odată vândut apartamentul, nu am comunicat către fisc noua adresa la care pot fi contactat?
Realitatea este ca am rămas cu adresa din buletin încă vreo 3 ani după vânzare și abia luna aceasta am reușit sa îmi schimb buletinul.
In tot acest timp am locuit în comuna Berceni și nu am primit nici o înștiințare de la cei ce au cumpărat apartamentul despre vreun plic, citație sau proces verbal...
Mulțumesc din nou și multa sănătate!
Va rog, un sfat.
Asrazi 18.05.2018 am primit un mail de la circa financiară sector 3 cum ca figurez cu o amenda către CNAIR, conform unui proces verbal nr x din 16.01.2018...
Mărturisesc ca am o bănuială despre ce moment este vorba, când as fi circulat fără, dar pe de alta parte, eu nu mai locuiesc la adresa din buletin în urma vânzării, și astfel nu am primit nici un proces verbal.
Dacă l-aș fi primit, as fi avut șansa să plătesc amenda la jumătate... As fi putut studia dacă este semnat de agentul constatator, data la care a fost întocmit... Etc
Credeți ca as avea șanse sa fac contestație pe motiv ca nu mi-a fost înmânat procesul verbal prin posta cu confirmare de primire sau măcar așa cum am fost anunțat astăzi, prin mail?
Măcar sa fii putut plăti la jumătate din valoare....
Menționez ca de ieri am și buletin de Ilfov, deci o eventuală contestație at trebui sa o fac la tribunalul Ilfov din Buftea?
Mulțumesc mult!