avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Activitate cristi69

Activitate cristi69

intrebarea este ce seanse am daca fac apel , in conditiile in care eu nu mai am nici o abatere
am primit sentinta si judecatorul motiveaza ca fiind alcolemia prea mare.
Având în vedere criteriile menţionate mai sus,precum şi cu valoarea mare alcoolemiei în sânge, instanţa urmează să aplice inculpatului o pedeapsă de 1 an şi 6 luni închisoare, pedeapsă ca fiind de natură a îndeplini scopul acesteia şi anume reeducarea inculpatului şi prevenirea săvârşirii de noi infracţiuni de către acesta.
Stabilirea unei pedepse cu închisoarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 83 C.p. referitoare la amânarea aplicării acesteia,aşa cum a solicitat inculpatul prin apărătorul său ales,nu este nici temeinică şi nici oportună,avându-se în vedere modalităţile concrete de săvârşire a infracţiunii,constând în valoarea ridicată a concentraţiei de alcool în sânge;pe de altă parte din probatoriul administrat a rezultat că nu a existat un motiv stringent ca inculpatul să conducă pe drumul public autovehiculul,după consumul de alcool, fosta soţie a inculpatului având posibilitatea solicitării unei ambulanţe, pentru tratarea afecţiunilor medicale.
Ca modalitate de executare a pedepsei, instanţa apreciază că în cauză sunt întrunite condiţiile prev. de art. 91 şi urm.C.p.,referitoare la suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei şi anume pedeapsa aplicată nu este mai mare de 3 ani, inculpatul nu are antecedente penale, şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii,iar în raport de persoana inculpatului instanţa apreciază că aplicarea pedepsei este suficientă chiar şi fără executare acesteia, fiind necesară însă supravegherea conduitei acestuia pentru o perioadă determinată.
În baza art. 92 alin.1 C.p., instanţa va stabili ca termen de supraveghere a inculpatului perioada de 3 ani, iar în baza art. 93 alin. 1 C.p., instanţa va impune inculpatului ca, pe perioada termenului de supraveghere,să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la serviciul de probaţiune la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;să comunice schimbarea locului de muncă;să comunice informaţii de natură a permite controlul mijloacelor de existenţă.
În baza art. 93 alin. 2 lit. b C.p.,îl va obliga pe inculpatul să frecventeze programul de reintegrare socială desfăşurat sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Dolj.
De asemenea,în baza art. 93 alin. 3 C.p. i se va impune inculpatului ca, în perioada de supraveghere să presteze o muncă neremunerată pe o durată de 80 zile, în folosul