avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Activitate lilianas29s

Activitate lilianas29s

Cum pot afla daca sotul meu mai are un copil in eventualitatea faptului ca ar fi inregistrat ca tata al copilului? Copil rezultat in timpul mariajului nostru in urma infidelitatii lui.
Răspuns la discuția Ce solutii legale am?

Martonze a scris:

Veniturile sunt confidenţiale.Legal, nu aveţi cum să aflaţi dacă plăteşte o pensie alimentară sau dacă mai intreţine pe cineva. Totuşi, nu puteţi să vă luaţi după diferenţa dintre cum gestionaţi dvs. banii şi cum i-a gestionat soţul, 1000 lei lunar e o sumă relativ mică, care se poate cheltui cu o cinste dată lunar la o ieşire cu colegii.

cand veniturile totale in casa sunt de 4000 de lei si lunar 1000 de lei nu se justifica, nu pot presupune ca lunar iese la o bauta cu baietii si conform codului civil, intre soti veniturile NU SUNT CONFIDENTIALE, dimpotriva, conform codului civil, sotii sunt obligati sa-si declare partenerului veniturile si datoriile.
De la inceputul casniciei, sotul a fost cel care s-a impus si a decis ca el se ocupa de partea financiara. Mai clar eu ramaneam cu banii de mancare/igiena din salariu meu si restul ii dadeam sotului. In tot acest timp nu am reusit sa economisim nimic. Avem un copil, pentru darurile/ hainele lui, tot eu puneam deoparte din banii de mancare. De doua luni m-am impus, am preluat situatia financiara si realizez ca o suma in jur de 1000 de lei nu se justifica nicicum, Bani care de-a lungul anilor au fost cumva "cheltuiti" de sot. El nu recunoaste, refuza sa-mi arate extrasele de cont de pe carduri sau fluturasul. Am vreo solutie legala prin care pot afla veniturile si datoriile lui? Daca in acest moment el plateste vreo pensie alimentara pot afla? Cum trebuie sa procedez.