Speza pe scurt este urmatoarea:
Firma X, sotul actionar, sotia administrator. Am lucrat pentru ei, angajat de sot, in calitatea mea de PFA, contracte lunare, toate platile doar prin transferuri bancare, neplatitori de TVA atat PFA cat si SRL-ul. Administratorul mi-a solicitat ca pe langa cei Y lei pe care mi-i platea ca si salariu/tarif sa-i mai ajut cu diverse sume pentru a plati alte cheltuieli. Astfel ca ei imi virau Y+2 lei. Y era salariul/tariful, iar 2 lei extra pentru care nu prestam nicio munca. Opream din suma extra doar taxele catre stat, pe care le-am virat si diferenta ramasa o inmanam cash. La un moment dat, am incetat sa mai lucrez pentru ei efectiv, dar am continuat sa-i ajut cu diverse transferuri extra.
Actionarul si administratorul acum divorteaza. Actionarul, sotul, contesta si neaga ca ar fi stiut despre transferul banilor pe langa salariul initial pe care le efectuam la solicitarea sotiei si bineinteles sumele ulterioare dupa incetarea colaborarii.
Aceste transferuri s-au desfasurat pe parcursul mai multor ani.
Ieri am primit o instiintare pentru a ma prezenta la sediul politie sa mi se inmaneze citatia.
Ce implica inmanarea citatiei, doar primirea hartiei in care aflu calitatea pe care o am in dosar sau si o parte de declaratii?
Unde pot fi incadrat pentru fapta mea (eu fiind PFA-ul) si ce pedeapsa pot primi.
Multumesc