Pentru a putea beneficia de concediul de maternitate de 126 zile cum se poate incheia un contract individual de munca pentru o gravida fara a pierde acest drept? Mentionez ca firma nu se afla in faliment, insolventa sau reorganizare judiciara, doar isi restrange productia de la 3 schimburi la 2 schimburi si se reorganizeaza economic, eu facand parte din personalul tesa al fabricii (birouri).
Buna ziua!
Revin cu o alta nelamurire, insa tot pe aceiasi tema. In Codul fiscal la Art. 142 Venituri din salarii şi venituri asimilate salariilor care nu se cuprind în baza lunară de calcul al contribuţiilor de asigurări sociale, am identificat urmatoarea afirmatie: "Nu se cuprind în baza lunară de calcul al contribuţiilor de asigurări sociale următoarele: punctul ş) veniturile acordate la momentul disponibilizării, venitul lunar de completare sau plăţile compensatorii, suportate din bugetul asigurărilor de şomaj, potrivit actelor normative care reglementează aceste domenii."
Puteti sa ma lamuriti cu privire la acest aspect...
Va multumesc anticipat!!
Va multumesc pentru raspuns! Aveam dubii cu privire la acest aspect pentru ca legea nu mentioneaza aceste venituri concret si am cunostinte carora nu li s-au luat in calcul niste dividente...
Buna ziua! In luna August 2018 mi se va incheia contractul de munca cu acordul partilor desi urmeaza ca in luna Septembrie sa nasc. In urma acestei disponibilizari mi se vor oferi 10 salarii compensatorii conform CCM. Aceasta suma va fi impozitata la fel ca un salariu normal. Intrebarea mea este daca aceasta suma va reprezenta baza de calcul pentru indemnizatia de crestere copil?
Va multumesc!