Eu zic sa va mai documentati in privinta aceasta, cautati inclusiv pe acest site si veti constata ca sunt oameni care s-au ales cu dosar penal pentru ca au condus un autovehicul avand permisul suspendat, chiar si prezentand un certificat de grefa valabil.
Este cineva care poate sa-mi spuna in baza carui articol nu mi se calculeaza cele 4 zile de suspendare, anterior obtinerii certificatului de grefa si recuperarii permisului?
1. Efectele suspendarii raman in vigoare pana in momentul recuperarii permisului, eu daca sunt prins conducand in aceasta perioada mi se intocmeste dosar penal pentru conducerea unui vehicul avand dreptul suspendat. Deci unde intervine suspendarea efectelor procesului verbal de contraventie.
2. Re: P.S. - nu stiu unde obtineti dvs certificatul de grefa intr-o zi, in Bucuresti se depun si se ridica certificatele de grefa doar in doua zile ale saptamanii (martea si joia parca). Redactarea contestatiei, consultarea cu un avocat, sarbatorile legale + cele 7 zile de la depunere pana la primirea certificatului de grefa, uite asa se aduna cele 19 zile :(
Imi puteti spune ce lege stipuleaza ceea ce ati spus mai sus?
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza nr de zile de suspendare a permisului de conducere in urmatoarea situatie:
Mi-a fost suspendat permisul de conducere si am facut contestatie. Intre perioada de la depunerea contestatiei si pana la obtinerea certificatului de grefa prin care am putut sa-mi recuperez permisul a fost depasit termenul de 15 zile al valabilitatii dovezii de circulatie cu 4 zile, perioada in care conform legislatiei permisul mi-a fost suspendat.
Am pierdut procesul si m-am prezentat sa predau permisul, ocazie cu care am fost instiintat ca permisul imi este suspendat pe o perioada de 30 de zile din momentul predarii lui, fara a se tine cont de cele 4 zile de suspendare anterioare procesului.
Asi dori sa-mi spuneti cum se fac aceste calcule si in baza caror prevederi legale.
Multumesc,
GG