avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Activitate Matei Gabriel Catalin

Activitate Matei Gabriel Catalin

Buna ziua!

Am nevoie sa primesc niste raspunsuri la urmatoarea situatie:
In urma cu 2 saptamani am semnat un contract de bursa privata cu centrul de cercetare al facultatii unde studiez, inrolandu-ma intr-un program derulat de institutul lor. In acest contract este mentionat ca nu am dreptul de a ma angaja pe parcursul derularii programului.Acest program se desfasoara in paralel cu anul universitar al facultatii.De aici rezulta ca in perioada 16 iulie pana pe 3 septembire eu am vacanta si nu fac parte din program. Inainte de a intra in acest program eu am fost admis la internship la o firma, iar directorul centrlui de cercetare mi-a comunicat exista un parteneriat intre ei si respectiva firma si ca se face un alt contract inte cele 2 firme si eu pot merge linisti la internship si primesc banii tot ca bursa privata. Totul a fost ok pana ieri cand cei de la respectiva firma m-au sunat si mi-au spus ca au primit mail de la centrul de cercetare in care le-au comunicat ca actualul contract nu imi permite semnarea altui contract si asfel am avut de ales in a ramane in program sau sa reziliez contractul si sa plec la firma respectiva. In urma mai multor discutii intre mine si persoana de la Resurse Umane am aflat ca nu exista contract intre centrul de cercetare si firma respectiva si se doreste sa se faca, iar pe data de 13 se face o sedinta in care se vor stabili mai multe. Cei de la HR (resurse umane) mi-au spus ca trebuie sa completeze baza de date pana pe data de 8 si ca nu pot astepta sa vada ce se intampla cu mine si asfel m-au scos de pe lista si mi-au spus sa deschid acest subiect la sedinta respectiva.
In urma unor analize ale contractului semnat de mine am gasit ca Articolul 2, alin.(5) spune:
Pe perioada acordării bursei private se interzice ca beneficiarul să lucreze pentru cel ce acordă bursa sau pentru altă persoană juridică ori fizică desemnată de acesta. De aici am dedus ca:
-In contract nu e desemnata nici o firma sau persoană juridică ori fizică
-Contractul semnat nu specifica nici un termen expres(denumire de firma) .
In contractul semnat de mine spune ca:
Dacă un student renunță după o anumită perioadă de timp la participarea la program sau se angajează în muncă, nerespectând Art. 11, Universitatea din ....îi va putea aplica sancţiunile menționate la art. 20.
Art. 11. Studenții se obligă să nu semneze niciun contract de muncă în calitate de angajat pe durata participării la programul
Art. 20. Prezența studenților la ședințele de pregătire este obligatorie. Absentarea la mai mult de 15 ore de pregătire poate atrage eliminarea studentului din program, încetarea acordării bursei și returnarea de către student a burselor primite de la înrolarea în program până la momentul eliminării sale din program.
In contractul semnat scrie ca imi va punea nu ca sigur asta se intampla daca ..., de aici inteleg ca e alegera mea daca vreau sa semnez alte contracte si e tot raspunderea mea, dar cand celor de la firma respectiva le-am spus ca doresc sa semnez contractul asa cum este si ca eu imi asum tot, ei au spus ca nu pot permite sa fie complice la ilegalitate ca au primit un mail de informare de la centrul de cercetare in care au fost informati ca nu am voie sa semnez alt contract.
Acum eu va intreb ce solutii am sa pot face si internship si sa nu ies din program, avand in vedere ca directorul mi-a comunicat ca daca ies din prgram nu ma mai intorc.


Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.