avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Activitate dorurosu

Activitate dorurosu

Răspuns la discuția Valorificare adevrinte de grupa
Revin asupra datelor de mai sus, din in 15 iunie 2018 si le prezint in ordine cronologica , la care adaug rezultatul in urma audientei la directorul institutiei CJPP- Neamt.
12-05-2016 , depus dosar Nr. 34435 pentru pensie anticipata.
06-07-2016, primit decizie Nr.280387, prin care as fi primit 542 lei la un stagiu de 39 ani, 5 luni si 23 zile, dintr-un cuantum nediminuat de 947 lei.
Reactia mea ? Nu am facut contestatie,nu am primit pensie, am continuat stagiul de cotizare fara intrerupere si am colectat adeverinte de grupa de la o parte din vechile locuri de munca.
22 iunie 2017, am adaugat la dosarul de pensionare adeverinte de grupa care cu cei 3 ani, specificati deja in cartea de munca, totalizau 13 ani, 1 luni, 10 zile, din care 2 ani si 9 luni grupa 1. iar restul, grupa a 2-a, totul in procent de 100%.
20-11-2017, in lipsa unei reactii de la CJPP-Nt., am trimis scrisoare recomandata catre Director institutie, tot fara raspuns.
12-01-2018, m-am prezentat la CJPP si am cerut sa vorbesc cu juristul (o voce tanara feminina, la telefon) care mi-a recomandat ”o doamna de la calcul pensii”, m-a indrumat paznicul spre ghiseul 3. Am aratat datele si am fost trimis la ”INFORMATII” unde am fost lamurit ca trebuie sa intru in plata, adica sa vin cu demisia de la locul de munca, daca vreau sa se uite cineva la dosarul meu, urmand sa primesc cateva luni pensia anticipata!
15-01-2018, m-am prezentat cu demisia si am inceput sa primesc o pensie de 621 lei/ luna.
19-06-2018,(in urma solicitarii mele), m-am prezentat in audienta la DIRECTOR CJPP Nt, ca sa aflu ce mai trebuie sa fac, ca sa pot benificia de pensie de limita de varsta, conform adeverintelor depuse la dosar in urma cu un an:
Raspuns? Nu trebuie sa mai fac nimic, dosarul a fost pe un raft in asteptare, cumva cam ratacit si urmeaza sa beneficiez de recalculare prin august.
Dupa un an de asteptare sper sa fie o certitudine. Le multumesc celor care s-au aplecat asupra expunerii mele. Am incercat sa fiu cat mai clar in detalii si cronologia evenimentelor.

Decizie de pensionare Nr. 280387 din 06-07=2016, anticipat-partial, in cuantum de 542 lei, din cuantumul "nediminuat" de 947 lei.
Stagiul de cotizare= 39 ani, 5 luni si 23 zile.
Reactia mea: Nu am contestat,(ca nu puteam sa argumentez), nu am intrerupt stagiul de cotizare, nu am primit pensie. Am obtinut de la o parte din locurile de munca anterioare adeverinte de grupa, in total: 13 ani, una luna si 10 zile, din care 2 ani si 9 luni, grupa 1-a.

Am depus la Casa de Pensii P. Neamt adeverintele pentru a se alatura la dosarul 34435/12-05-2016 si recalcula pensia, conform efectelor grupelor de munca, in pensie de limita de varsta. Pe 15 ian. 2018 mi-am dat demisia sa intru in plata, in speranta ca se va uita cineva la actele mele, la un stagiu de cotizare de 41 ani, 1 luni si 26 de zile. m-am ales cu un cupon de pensie de 621 lei/luna .
In noiembrie 2017 am trimis o scrisoare recomandata la DIRECTORUL Casei, fara raspuns. M-am inscris in audienta pentru 19 06 2018.
Am sanse sa beneficiez de efectul grupelor, sau astept pana la 65 de ani (24 01 2021)? cu 621 lei/luna ? Ma poate lamuri cineva?