avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Activitate Docristian0828

Activitate Docristian0828

Buna ziua.
Problema este urmatoarea.
X, Y, Z Sunt copiii unui decedat.
X,Y au facut cerere pentru elibarearea titlului de proprietate in anul 2000 declarandu-se unici mostenitori.
X,Y,Z S-au intalnit inainte sa se elibereze titlul de proprietate si au hotarat sa faca cerere in numele tuturor ( a fost ceva verbal )
In 2007, Z impreuna cu alt mostenitor, au aflat ca au fost exclusi din titlul de proprietate si a facut apel , s-a judecat si dupa un an de procese, judecatoria Constanta a Definitivat irevocabil sentinta in favoarea lui X, Y.
Z - are dovezi clare ca in mod normal si legal, are parte la mostenire asa cum au avut si ceilalti 2.
Z nu a avut posibilitatea de a se apara, iar decizia irevocabila a fost data fara ca Z sa fie prezent si sa i se acorde sansa de a se apara in fata unei administratii publice.
In legea 18/1991 ARTICOLUL 13, ALINEATUL 3 - (3) Titlul de proprietate se emite cu privire la suprafata de teren determinata pe numele tuturor mostenitorilor, urmand ca ei sa procedeze potrivit dreptului comun.

S-a cerut nulitatatea titlului de proprietate insa administratia publica adica judecatoria a facut act concencios administrativ.

Se mai poate face ceva?
Z a fost initmat reclamant si nu Recurent Reclamant in proces, altcineva deschizand procesul si cerand recurs.

Avem vreo sansa de atac prin avocatul poporului?
Mai avem un alt titlu de proprietate cu o problema similara unde apar toti fratii in titlu, dupa reconstituirea dreptului de proprietate insa pe acest titlu, apar doar cei doi . Judecatoria i a favorizat in mod ilegal pe cei doi, PLUS ca prefectura orasului CONSTANTA a trimis catre judecatoria Constanta o cerere prin care cere reconstituirea dreptului de proprietate si repararea greselilor, insa, in cele din urma, judecatoria Constanta nu a procedat conform legii.
Z nu a mai initiat nimic din 2008 din cauza batranetii si lipsei de fonduri (80 ani)

Exista vreo procedura legala prin care putem ataca decizia judecatoriei care in mod ilegal a definitivat irevocabil acea sentinta fara a asculta de cererea facuta de prefectura?
Avocatul poporului? CEDO?
Răspuns la discuția Recuperare mostenire
Nu, nu am stiut. Ce se poate face daca sunteti amabil?
X a detinut 5 ha de teren.
A, B, C sunt copiii lui X
A si B au facut cerere pentru eliberarea titlului de proprietate si au declarat ca sunt singurii mostenitori.
C a fost exclus din titlul de proprietate de catre fratii lui.
Exista vreo cale de atac cu o sansa reala de castig? Evenimentele s au petrecut acum 10+ ani.
Valoarea terenului in prezent este enorma, se pot cere daune?, pangere la cedo? contra statului Roman pentru ca nu au respectat drepturile omului in legatura cu mostenirea, si a permis ca un mostenitor legal sa fie exclus din titlul de proprietate ce I se cuvenea legal de catre restul mostenitorilor?