avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Activitate nadia2018

Activitate nadia2018

@When
Având în vedere că sunt despărțită în fapt din decembrie 2017, iar el si-a adus aminte de copil la sfârșitul lui februarie cand a primit citatia, mi se pare firesc sa cer banii. În primul rând sunt vreo 2 luni in care am crescut copilul numai cu venitul meu, iar copilul a fost alaptat pana-n mai. Ca i-a dat 100 in februarie, martie si aprilie, si 200 in mai si iunie, nu inseamna ca a avut grijă de copil.
Moral, ar trebui sa-mi dea si decembrie si ianuarie, dar cum am introdus acțiunea de divorț in ianuarie, el trebuie sa-mi dea pensia de pe 20 ianuarie. Asa este frumos?
Nici macar nu vine o data pe saptamana sa-l vada, în condițiile în care nu l-am restricționat cu nimic.
În al doilea rand, nu e treaba dumneavoastră sa ma judecati pe mine.
Am întrebat cum este legal, pentru ca vroiam sa stiu ce am de facut. Avocatul meu mi-a spus că trebuie sa-mi dea toată suma restanță.
Va rog frumos sa nu mai judecati asa repede, având în vedere că mai bine de 6 luni îl cresc singură, fără niciun ajutor. Copilul e bine, e sănătos, e frumos. L-am alaptat pana la 2 ani in conditiile in care toata lumea spunea sa-l trec pe lapte praf si nu a contat că nu am dormit 2 ani nicio noapte întreagă. Va rog sa încetati cu tot felul de acuze. Muncesc in 2 locuri si am suficienți bani sa-mi cresc bine copilul. Asta nu inseamna, ca taica-su care, dormea toată noaptea si o data nu s-a trezit sa-l ia in brate sa-l liniștească, si-a facut datoria aruncând 100 pampersi in fata mea si mai si zice ca mai bine de jumătate de pensie mi-a dat-o, în condițiile în care pensia e in jur de 1000.
Si daca va mai intereseaza ceva, banii copilului ii voi strânge intr-un cont si ii voi da la 18 ani.
Si cu asta, închei orice comentariu.

-editare citat integral-
Multumesc! S-a stabilit ca pensie alimentara o cota de 1/4 din venitul sau. El imi zice cât avea salariul anul trecut pe vremea asta. Eu stiu sigur ca i s-a mărit salariul, dar nu stiu cu cât. O sa vorbesc cu un avocat sa vad cum aflu cât e venitul sau, ca el ma minte.
Va Multumesc!

kyrakyra_65 a scris:

Trebuie sa va dea retroactiv pensia toata si puteti face chiar plangere la politie . Nu poate sa scada ceea ce a dat in natura, pt ca nu are pensia stabilita in natura. De asemenea ati fi putut sa cereti pensia in suma fixa sau in procent care sa fie retinuta direct de la sursa , daca stiti unde lucreaza. Puteti cere acest lucru si acum. Pensia in suma fixa trebuia calculata de instanta in baza fluturasilor de salar pe ultimele 6 luni, pe care instanta trebuia sa le ceara de la locul de munca. Daca domul ex sot vrea sa dea in natura o parte din pensie ,atunci trebuie sa ceara acest lucru in instanta si acolo se va stabili cat din pensie va fi alocat pt plata pensiei in natura, Aceasta pensie in natura nu se refera la ce cheltuie el cand este cu copilul ( adica suc, prajitura , jucarii ) .

Am salariu mai mult decât cel al fostului sot. In afară de asta am întrebat sa stiu cum e legal. Putea sa ceara in instanta sa plateasca in natura. În afară de asta mă minte in legatura cu venitul lui, stiu din surse sigure că i s-a mărit salariul. Dar el ca un tată grijuliu...ar vrea sa-i dea 500, cand pensia sigur ar trebui să fie dubla, daca nu si mai mult.
O zi frumoasa!

When a scris:

În al treilea rând, am posibilitatea sa cresc copilul singură, nu banii sunt o problema, dar el ca tata, care își iubește copilul trebuie sa-l sprijine si sa se implice in cresterea lui.

Pai ati spus ca a cumparat pampersi si lapte praf dar dumneavoastra doriti banii. Pare ca s-a implicat in viata copilului. Sau problema este ca vreti doar cash?
Asta e cu totul altceva nu ca nu s-a implicat ci ca va strica dumneavoastra socotelile financiare. Care e diferenta, de banii care ii dadea mergeati si luati pampers si lapte praf, asa a mers el si a luat. V-a scutit de un drum si doriti sa il puneti sa plateasca pentru asta. Pare rautate gratuita.
Ca prima optiune este plata in natura catre copil si tatal o poate cere ( sper sa o faca).
Ati fost sfatuita foarte frumos mai sus. Renuntati la razboi si la ura si la scandal. Daca omul a participat cu cumparaturi pentru copil ca mama care va iubiti copilul nu inteleg de ce va deranjeaza sau de ce vreti ca omul sa plateasca de doua ori.

Pensia alimentara este in jur de 1000, poate si mai mult ca nu vrea sa-mi spuna cat e venitul lui.

Sobolan de tomberoane a scris:

Doamna, daca ce a cumparat copilului pampers si lapte face cat pensia ,dvs il puteti executa el face o mica contestatie si va dovedeste ca a achitat pensia in natura si moral si legal putrti pierde.
Vedeti ca ambitiile acestea si rautatile sunt penalizate de judecatori.
DACA are pensie de 1000 ron si a cheltuit 200 ron pe luna aveti dreptate, daca pensia e 300 ron si a cumparat copilului de 300 ron moral nu aveti dreptate.si legal la fel.
Depinde cat are pensie de platit si de cat a cumparat pe luna papers lapte etc.
Deci cat e pensia si de cat a cumparat pe luna?

Buna ziua! In primul rand nu stiu unde s-a observat ura pentru tatăl copilului si poate ca ar fi trebuit el sa se poarte frumos cu mine, dumneavoastră nu aveti de unde stii ce s-a întâmplat si nu e cazul.
In al doilea rand, copilul nu l-am facut singura, iar el trebuie sa fie responsabil de acest copil.
În al treilea rând, am posibilitatea sa cresc copilul singură, nu banii sunt o problema, dar el ca tata, care își iubește copilul trebuie sa-l sprijine si sa se implice in cresterea lui. Eu am cheltuit mai mult de 1/4 din salariul meu pentru copil, dar nu încep să flutur 2 facturi si sa ma bat in piept pentru acest lucru.
Probabil că ar trebui să scadă si mașinuța pe care i-a luat-o de ziua lui si batonul de cereale pe care l-a mâncat atunci când l-a luat la plimbare si eventual si benzina, ca l-a plimbat cu masina. Dacă asta înseamnă să fii părinte, din punctul dumneavoastră de vedere, n-am ce să mai zic.
Si mai presus de orice, am adresat această întrebare pentru a sti cum este legal, sa stiu ce am de facut.
O zi frumoasa!
Buna ziua! Am divorțat în iunie 2018. În hotărâre este specificat că trebuie sa-mi dea retroactiv pensie alimentară, începând cu februarie 2018. În această perioadă tatăl copilului i-a dat pampers si lapte praf. Acum el vrea sa scada din pensia retroactiva facturile la pampersi si lapte praf. Este corect asa, sau trebuie sa-mi dea pensia alimentara×4?