avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1166 soluții astăzi
Forum Activitate PPIulia

Activitate PPIulia

Multumesc, am sa vad link-urile trimise
Corect, vom analiza si contractul. Puteti face referiri la legislatia in domeniu, care reglementeaza inchirierile de imobile? In calitatea de chirias, in fata unui proprietar care nu-si asuma aceste cheltuieli, cum putem sa-l convingem, din punct de vedere legal? Adica unde anume sunt reglementate aceste aspecte. Multumesc.

POPA GHEORGHE a scris:

In mod normal proprietarul trebuie sa efectueze reparatiile si sa achite costurile.
Depinde si de ceea ce ati semnat prin contractul de inchiriere.

Multumesc. Teava e in pamant, deci nu e vina chiriasului. Ma puteti ajuta cu ceva articole de lege?

Ionut.ion a scris:

Proprietarul, este un risc ce ar trebui sa si-l asume ( asta daca chiriasul nu a spart intentionat teava).

Cine trebuie sa plateasca reparatia la o teava care se sparge in pamant, care alimenteaza grupul sanitar, la o casa care este inchiriata? Aceeasi intrebare si pentru consumul de apa scursa in pamant in urma acestei defectiuni. Proprietarul sau chiriasul? Mentionez ca proprietatea ( casa + teren ) nu este asigurata. Multumesc.
popdr, Codul Civil spune altceva:
Art. 654.
(1) În lipsa unor prevederi legale sau înțelegeri contrare, fiecare coproprietar suportă cheltuielile legate de întreținerea, repararea și exploatarea părților comune, în proporție cu cota sa parte.
(2) Cu toate acestea, cheltuielile legate de părțile comune folosite exclusiv de către unii dintre coproprietari cad în sarcina acestora din urmă.

vali m, dar cum ramane cu articolul de mai jos din Codul Civil?:
Art. 654.
(1) În lipsa unor prevederi legale sau înțelegeri contrare, fiecare coproprietar suportă cheltuielile legate de întreținerea, repararea și exploatarea părților comune, în proporție cu cota sa parte.
(2) Cu toate acestea, cheltuielile legate de părțile comune folosite exclusiv de către unii dintre coproprietari cad în sarcina acestora din urmă.
Multumesc.
Multumesc


vali m a scris:

Nu aveti dreptate. Desi sunteti debransat, sunteti obligat sa platiti partile comune, inclusiv repararea acestora ( legea 196/2018).

Multumesc
Multumesc pentru raspuns, m-ar ajuta mult de tot daca ati putea sa-mi indicati articolul care face referire la aceasta obligativitate. Nu de alta, dar legea are 100 pagini, cheltuielile s-au afisat in 17.12 si mai am doar 3 zile sa fac o adresa in acest sens Comitetului, Presedintelui. Timp prea scurt ca sa parcurg toata legea, sa fac si adresa...Multumesc anticipat!
Buna ziua, stau la bloc, mi-am pus centrala proprie pe gaz, m-am debransat de la incalzire si apa calda in urma cu mai multi ani.
Cu toate acestea, desi nu mai am nimic in comun cu tot ce inseamna reteaua de apa calda si incalzire de la bloc, intrucat in AGP s-a hotarat sa platim fiecare apartament, inclusiv cele 6 apartamente debransate, cate 5% din factura lunara de incalzire, pentru un calorifer instalat la intrarea in bloc, am fost de acord si platesc lunar aceasta suma.
Insa Administatorul si Presedintele, cei care se ocupa cu calculele cheltuielilor lunare de intretinere, ne pun si pe noi, cei debransati, sa platim reparatii care tin de partea de apa calda, gen inlocuit conducte, robineti si altele.
Eu consider ca, atata timp cat eu nu beneficiez deloc de apa calda de la reteaua comuna furnizata de Colterm ( Timisoara ), nu am de ce sa platesc aceste reparatii. Presedintele argumenteaza ca asa scrie in lege, ca subsolul este spatiu comun, unde se afla aceste tevi, deci trebuie sa platim toti. Eu sunt de acord ca subsolul este un spatiu comun dar nu si tevile, atata timp cat eu m-am debransat.
Presedintele a spus ca daca-i arat unde scrie in lege ca eu nu trebuie sa particip la aceste cheltuieli, el ne scoate pe toti de la aceasta plata.
Intrebarea este: am dreptate?
Daca da, cum pot argumenta eu acest lucru cu un articol din lege sau un alt argument legal, dat de o autoritate, care sa sustina, intr-o forma cat mai putin interpretabila, ceea ce cred eu?
Multumesc.