avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Activitate constantinescu_razvan

Activitate constantinescu_razvan

Răspuns la discuția Decizie de primire
Am fost astazi de dimineata la Barou, mi s-a spus ca peste 3 saptamani sa mai revin sa intreb. Se va afisa si pe siteul oficial. Daca aveti alte noutati va rog sa ni le impartasiti si noua.

Va multumesc.
Mai stie cineva ceva, vreo informatie privitoare la afisarea rezultatelor. Asteptarea asta ma omoara. Cand ma gandesc ca stateam si eu linistit acum. Voi cum stati cu moralul.
Ce putem sa zicem .... Eu personal imi vine sa ma duc si sa ma cert cu ei, pentru ca daca se va corecta la fel ...... Am pus-o in fericire. Dupa cum spunea mai sus si AndreiT si eu m-am bazat pe drept civil si drept procesual civil. Am luat la toate peste 8, la civil am luat 9 si tocmai la drept procesual civil 5,75. Dupa ce am iesit de la examen si m-am uitat pe barem mi-am evaluat lucrarea la nota 9, ca sa aflu ca imi trebuie 0,25 sutimi pana la 6. Sincer sunt cam praf cu moralul deoarece nici nu ne putem vedea lucrarile (mi se parea corect sa-mi zica si mie unde m-a depuncatat) :(( dreptul la aparare. Daca s-a facut o eroare la prima corectare ce ma face sa cred ca nu se va face si acum. Nu sunt in situatia altor candidati, care au facut contestatii la noroc sau la mila, nu vreau nici un favor, vreau doar sa mi se corecteze lucarea cum ar trebui.

PS. Eu personal am scris in "atentia domnului decan" sper sa nu fie gresit, asa am gandit eu atunci in starea in care eram, m-am gandit ca desi a decedat, functia a ramas, probabil ca-i va lua locul un prodecan pana la viitoarele alegeri. Sincer... sa va mai spun ceva, nu citeste nimeni contestatiile, de aceea s-a si facut un catalog : nume, nota, materie, contestatie; nu cred ca cei din comisie, pe langa lucrarile de corectat, mai stau sa mai citeasca si contestatiile noastre. Daca ar fi avut aceasta intentie, ar fi facut formulare tipizate ca la inscriere :( Si o intrebare de 100 puncte stie cineva de ce ni s-au cerut nr. de telefon, daca tot se afiseaza pe net sau la Barou rezulatetele.

Bafta tuturor.........
Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2007
78. Hotãrârile pronunþate în cauzele civile sunt, în principiu, titluri executorii, cu excepþia cererilor în constatare, a celor privind anularea, rezoluþiunea sau rezilierea unui act juridic (atunci când nu s-a dispus ºi repunerea pãrþilor în situaþia anterioarã), a hotãrârilor pronunþate în materie civilã prin care a fost respinsã cererea de chemare
în judecatã. Sunt susceptibile de executare ºi dispoziþiile civile din hotãrârile pronunþate în cauzele penale.
Pentru a fi pusã în executare, o hotãrâre judecãtoreascã trebuie sã întruneascã cumulativ urmãtoarele condiþii: sã fie definitivã ºi/sau irevocabilã, învestitã cu formulã executorie ºi sã urmãreascã o creanþã certã, lichidã ºi exigibilã.
În afara hotãrârilor judecãtoreºti mai existã ºi alte înscrisuri care constituie titluri executorii, ºi anume:
– actele autentificate de notarul public sau de alte organe care au în competenþa lor autentificarea înscrisurilor;
– hotãrârile arbitrale învestite cu formulã executorie;
– cambia, biletul la ordin ºi cecul, învestite cu formulã executorie;
– procesul-verbal de constatare a contravenþiei;
– contractul de închiriere a locuinþei din fondul locativ de stat;
– contractul de vânzare-cumpãrare, procesul-verbal de predare-primire a locuinþei ºi contractul de împrumut,
potrivit prevederilor Decretului-lege nr. 61/1990;
– procesele-verbale întocmite de executorii judecãtoreºti;
– actele întocmite de organele financiare ale statului, ce cuprind obligaþii ale populaþiei cãtre stat, astfel cum acestea sunt prevãzute în Ordonanþa Guvernului nr. 61/2002 privind colectarea crenþelor bugetare;
– decizia de imputare ºi angajamentul de platã, conform art. 270 ºI urmãtoarele din Codul muncii;
– contractul de garanþie realã mobiliarã;
– titlul de creanþã prevãzut de art. 4 din Ordonanþa Guvernului nr. 61/2002.
Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2007
Va multumesc frumos

Daca ma mai puteti ajuta cu 2 subiecte pe care nu le gasesc. Am procedura civila de Tabarca, iar subiectele cred ca sunt facute dupa Boroi.

- Actiunea in constatare. Definitie, reglementare, conditii de admisibilitate.
- Actiunile posesorii si petitorii (asemanari si deosebiri)

Spor la invatat.
Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2007
Ce intelegeti prin

"Efectele apelului" (Procedura Civila)

- efectele introducerii cererii de apel, sau
- efectele judecarii apelului.
- amandoua

Mersi.
In Bucuresti asa este iti gasesti numai prin relatii. Nu trebuie sa dai bani la maestru, in cel mai rau caz esti exploatat pe salariul minim. Asa era in anii trecuti. Acum mai nou de cand poti face Institutul de pregatire al avocatilor. care te costa 2000 ron si iesi avocat definitiv dupa un an, nu dupa doi.

Trebuie sa fiti oportunisti, succes ....
Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2007
Va multumesc frumos

Daca ma mai puteti ajuta cu 2 subiecte pe care nu le gasesc. Am procedura civila de Tabarca, iar subiectele cred ca sunt facute dupa Boroi.

- Actiunea in constatare. Definitie, reglementare, conditii de admisibilitate.
- Actiunile posesorii si petitorii (asemanari si deosebiri)

Spor la invatat.
Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2007
Mersi Bianca.

Esti sigura ??? Exact la renuntare m am gandit si eu, dar exista posibilit sa nu fie asta. Am vbit cu un avocat, si mi a zis ca termenul de desistare este fol. de executorul judecatoresc in cazul cand persoana juridica de executat, ii este declarat falimentul, judecatorul se desisteaza.

Mai stie cineva ceva de desistare ???
Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2007
A gasit cineva la Procesual Civil Subiectul "Desistarea"