avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1306 soluții astăzi
Forum Activitate Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine

Activitate Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine

Buna ziua,

Contacti-ma in privat sa lamurim situatia si sa va ajut. Sunt avocat de imigrari. Documentele care trebuie depuse se analizeaza in raport de scopul sederii in romania.

Cu stima,
Av. Jasmine Oancea
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Pai nu le plătiți dumneavoastră ca nu sunteti mostenitor al sotiei.

Dumneavoastra dezbateți succesiunea dupa tata.

Daca nu se prezinta fata sotiei la notar, introduceti actiune in fata instantei de judecata. Termenul de acceptare a succesiunii este de 1 an. Daca fata sotiei nu a acceptat, preluati integral mostenirea tatalui.

Datoria o vor prelua mostenitorii sotiei la momentul la care se ca deschide succesiunea acesteia.

Cu stima,
Av. Jasmine Oancea
Buna ziua,

Prin contestatia la executarea nu se poate obtine reducerea unei datorii ci doar anularea totala sau partiala a titlului executoriu sau anularea executarii.

Pentru a putea obține reducerea sumei, in cadrul contestatiei la executare se poate solicita anularea clauzelor abuzive, daca exista, si restituirea sumelor de bani achitate in temeiul acestor clauze si atunci se poate diminua suma care trebuie achitata.

Cu stima,
Av. Jasmine Oancea

A nu se interpreta va rog nici de colega nici de participanti, nu incerc sa o contrazic pe dna. avocat, fara analizarea contractului de garantie ramanem in dezbateri pe acest subiect.

Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

Cu stima, respect si apreciere si fara sa mi o luati in nume de rau, am lucrat pentru banca 1 an de zile si eu dadeam opiniile pentru avizare si discutam cu notarii.

Aveti perfecta dreptate, daca nu merge doamna la un avocat vorbim trunchiat, fara date si nu ajungem la nicio concluzie.

Cu stima.

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Aveti un contract de mandat separat? Doamna, mergeti la un avocat daca doriti o cale sa iesiti, poate va gaseste una, se vede clar ca noi nu avem toate datele sa va ajutam de aici. Discutiile de aici sunt sterile pentru ca nu avem toate datele.
Nu stiu daca era necesar acordul bancii, eu una nu cred, nu este o vanzare. Inteleg ca ati cedat toate dezmembramintele proprietatii, pe rand, una cate una, aici trebuie vazut daca se incalca ceva. Dar asta este o analiza complexa...

Cu stima, respect si apreciere si fara sa mi o luati in nume de rau, am lucrat pentru banca 1 an de zile si eu dadeam opiniile pentru avizare si discutam cu notarii.

Aveti perfecta dreptate, daca nu merge doamna la un avocat vorbim trunchiat, fara date si nu ajungem la nicio concluzie.

Cu stima.

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Aveti un contract de mandat separat? Doamna, mergeti la un avocat daca doriti o cale sa iesiti, poate va gaseste una, se vede clar ca noi nu avem toate datele sa va ajutam de aici. Discutiile de aici sunt sterile pentru ca nu avem toate datele.
Nu stiu daca era necesar acordul bancii, eu una nu cred, nu este o vanzare. Inteleg ca ati cedat toate dezmembramintele proprietatii, pe rand, una cate una, aici trebuie vazut daca se incalca ceva. Dar asta este o analiza complexa...

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt de verificat aspectele urmatoare:
1. Ce s a notat in cf - dreptul de creanta (pt avans) sau dr de proprietate - in functie de acest aspect se adopta o strategie - stergere din cf, actiune constatare implinire drept de prescriptie

2. De analizat incidenta lipsei unei acord al bancii cu privire la instrainare asupra antecontractului

3. De analizat antecontractul cu privire
la clauze contractuale

In functie de aceste aspecte se verifica daca se
Pot invoca urmatoarele:
1. Posibilitatea invocarii nulitatii absolute pentru lipsa acordului bancii
2. Implinirea unui eventual termen de prescriptie pentru anularea antecontractului
3. Solicitare catre banca pentru reevaluarea eligibilității promitentului cumparator pentru preluarea creditului.

Apoi in functie de clauze contractuale si dupa analizarea aspectelor mai sus mentionate e de verificat ce se intampla cu sumele deja achitate de promitent cumparator - acesta va solicita restituirea sumelor achitate - se invoca in aparare ca acele sume au fost achitate pentru folosinta bunului.

Notarea in cf intuiesc ca e corecta si e efectuata pt creanta (avans) si intuiesc ca dr de proprietate nu a fost notat in cf fiindca lipseste acordul bancii.

Zea8 a scris:

@georgi_ciungulescu

Vă mulțumesc pentru răspuns. Revin cu o clarificare importantă: în antecontract, data de 01.09.2046 este menționată foarte clar ca fiind termenul până la care se va încheia vânzarea propriu-zisă, după ce creditul va fi rambursat și ipoteca va fi radiată.
În schimb, în cartea funciară apare menționat ca termen de încheiere a contractului de vânzare-cumpărare data de 30.10.2016, ceea ce nu înțeleg ce s-a întâmplat, având în vedere că aceea era doar data-limită până la care promitentul cumpărător trebuia să-mi achite o tranșă de 3.000 euro din avans.
Mă întreb, sincer, de ce OCPI a notat în CF acel termen ca fiind „scadența” promisiunii, când în contract era menționat expres 2046 pentru încheierea efectivă a vânzării.
Această discrepanță mă derutează și tocmai de aceea simt nevoia să aflu dacă ar fi utilă o cerere de radiere, chiar știind că în antecontract e trecut 2046. Vă mulțumesc încă o dată pentru răbdare și clarificări!

7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am lucrat ca si avocat extern al bancii si ma ocupam de avizarea antecontractelor, deci stiu ce vorbesc. Se poate cere incetarea efectelor antecontractului ca urmare a neincheierii contractului de vanzare-cumparare la termen. Se formuleaza actiune in fata instantei de judecata, sunt multe aspecte de analizat, prescriptie, analizarea antecontractului pentru a vedea ce prevad clauzele cu privire la sumele achitate de promitentul cumparator, partea adversa va solicita restituirea sumelor de bani achitate, se vor formula aparari in acest sens, privind folosinta transmisa etc. Eu v-am spus cam tot ce e de facut si tot o tineti pe a dumneavoastra, doriti un sfat juridic si sa va rezolvati situatia sau sa aveti dreptate? sa nu mi-o luati in nume de rau, dar spuneti ca sunteti blocata juridic, eu va spun ce aveti de facut si tot de impreviziune imi spuneti. da, se poate invoca si impreviziunea in cadrul unui litigiu ca si motiv suplimentar, daca tineti atat de mult la el.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si da, gandidu-ma la speța dumneavoastra care mi a ramas in minte, daca e asa cum intuiesc, ca pentru antecontract banca nu si a dat acordul si astfel antecontractul nu e inscris in CF, se pot gasi motive de anulare.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu foarte serios v-am spus de la inceput ca trebuie analizat contractul si discutata situatia pe larg pentru a verifica ce se poate invoca. Situatia nu e echitabila, va inteleg, dar ma gandesc ca initial ar trebui formulate demersuri pe langa banca pentru a reverifica eligilitatea creditului fata de debitor, avans in vedere scăderea soldului, discutie, fiindca pt vanzare aveati nevoie de acordul dansilor fara de care nici nu ati fi putut semna la notar. Nu inteleg cum ați semnat la notar fara acordul bancii. De aceea va zic ca e de analizat.