Context : Am achizitionat un apartament recent in Cluj, la parter, care are o curte aferenta de 100 mp2 in CF. Blocul este constructie noua, iar etajul 4 este retras, avand o terasa neacoperita. Scurgerea din terasa de la etajul 4 cade exact pe mijlocul usii din dormitorul meu. Design ul fiind mai ciudat, eu nu am nici o copertina sau ceva deasupra usii de access in curte, motiv pentru care, la 20 de cm de usa curge apa din terasa vecinului de la 4. Am sunat la firma de arhitectura si am intrebat de ce au ales aceasta varianta, evident nu ideala. S a mentionat ca exista ceva legi de urbanism care nu le-au permis sa monteze un burlan, nu mi este foarte in clar de ce.
Intrebarea mea : este posibil, din punct de vedere legal, sa montez eu un burlan de scurgere pe peretele exterior al blocului, acaparand scurgerea vecinului de la 4, si sa il deviez cu 1m intr-o parte, fara nici o aprobare de la primarie ? Evident cu aprobarea vecinului. O alta varianta ar fi sa montez unul care sa coboare de la etajul 4 pana la parter pe exteriorul blocului, dar din nou se pune problema de legalitate. Constructorul a mentionat ca se va ocupa el...dar nu e nimic in scris.... intreb care ar fi procedura corecta, dat fiind ca aprobarea de la urbanism s-ar putea sa nu vina sau sa dureze foarte mult.