avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Activitate Vlad46

Activitate Vlad46

Răspuns la discuția Agent autorizat intalatii gaze
Multumesc frumos pentru raspuns.

Eu sunt de acord sa-i dau vecinului pretul corect, plus un 10-20%, nicio problema. Dar nu pot sa platesc 500%, chiar daca am banii, mi se pare absurd. Omul chiar nu e de buna credinta si crede ca face afacere, cumpara ieftin si vinde scump, adaos comercial 500%. Serios??

Nu mi se pare corect. Conform legii, cel care detine teava nu are voie sa ingradeasca accesul celorlalti proprietari de pe scara blocului. Dar prin solicitarea unei sume absurd de mari, exact asta se intampla, se ingradeste accesul la teava de gaze.

In aceste conditii, si conform informatiilor de la avocat, as putea sa ma adresez instantei, sa solicit expertiza, dar sa si cer daune morale. Mi s-a ingradit accesul timp de cel putin un an, plus perioada de desfasurare a procesului. Teoretic, nu doar ca as putea sa ma racordez gratis, dar s-ar putea sa primesc si bani in plus, drept daune morale, daca instanta decide.

Sau ii dau omului banii pentru a putea efectua racordarea, apoi solicit expertiza judiciara, ulterior il dau in judecata pentru inselaciune, si poate in cativa ani recuperez banii ...

Va dati seama, sunt mai multi vecini in situatia asta. Ma gandesc poate putem face o actiune comuna ...

Aveti idee cat costa, estimativ, cele 2 expertize judiciare?
Răspuns la discuția Agent autorizat intalatii gaze
Buna ziua,

Eu nu ma pot racorda la teava de gaze fara acordul vecinului (actualul proprietar al singurului apartament bransat). Din pacate vecinul imi cere o suma de 5 ori mai mare decat valoarea reala, Eu ar trebui sa-i platesc jumatate din costul coloanei de pe scara, estimativ 150 ron pe metru liniar, cu proiect cu spart, etc cu tot. Documente justificative/ factura initiala nu exista, nici macar la asociatie. M-am adresat atat Distrigaz cat si ANRE iar raspunsul a fost similar: dupa 2 pagini de insirat referinte la actuala legislatie mi s-a spus ca daca nu se poate prin intelegere amiabila (ceea ce nu se poate, am incercat) nu ramane decat apelarea la instanta de judecata.

A adoua teava nu am voie s-o trag, conform legislatiei, la teava existenta nu ma pot racorda fara acordul vecinului, deci ramane sa-l dau in judecata. asta inseamna sa stau fara gaze pana se termina procesul, care poate dura intre 6 luni si 6 ani sau mai mult. Daca are avocat bun o poate lungi la nesfarsit. Sau ii dau eu cat cere, ma racordez la teava si apoi il dau in judecata, cheltuiala mare si riscanta dar macar am gaze-n casa.

Nu stiu ... incerc sa evit tribunalul dar din cate se pare nu gasesc nicio solutie alternativa. Ma gandesc ca daca as face rost de factura initiala iar apoi sa cer un deviz estimativ de la un agent autorizat pentru a vedea un cost actual, poate cu documente concrete as putea media situatia.

Are cineva alte idei? sa apelez la un detectiv particular pentru a conduce o investigatie si gasirea agentului autorizat care a efectuat lucrarea initiala? si implicit copie dupa factura, ca asta ma intereseaza.

Multumesc frumos! si scuze pentru eventualele greseli de dactilografie!

Buna ziua,

Imi puteti spune daca se poate afla cine a monatat teava de gaze pentru centrala la bloc? Vecinul care s-a ocupat de lucrare acum aproximativ 15 ani s-a mutat de ceva vreme, ANRE-ul si Distrigazul au zis ca nu divulga astfel de informatii. Imi ramane doar sa iau lista cu agenti autorizati din Bucuresti si sa sun la fiecare sa intreb? Ma gandesc ca poate exista o baza de date undeva ....

Cu multumiri,
Vlad