avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Activitate andreee_p

Activitate andreee_p

Buna ziua! Parintii mei doresc ca in contractul de vanzare-cumparare pentru fiica noastra sa fie prevazuta clauza de uzufruct viager ( ei doresc ca in timpul vietii sa locuiasca in acest apartament). De la notariat ni s-a spus sa ne adresam primariei si sa depunem un dosar care sa contina urmatoarele acte:
Incuviintarea cumpararii/donatiei unui bun pe numele unui minor/interzis
• Copii de pe actele de stare civila ale minorului/interzisului;
• Dovada domiciliului minorului/interzisului;
• Copii de pe actele de proprietate ale bunului ce urmeaza a fi cumparat/donat;
• Cererea parintilor/tutorelui, prin care se solicita incuviintarea cumpararii/donatiei, care vor prezenta si buletinul/cartea de identitate;
• O persoana cu buletinul/cartea de identitate, care va fi numita curator pentru reprezentarea/asistarea minorului/interzisului la perfectarea actului de vanzare-cumparare/donatie
Mama mea doreste ca acest apartament sa-i apartina fiicei mele si sa nu existe vreo cale de atac . Am un frate major care nu se opune acestui contract.
Procedura ni se pare absurda si complicata, nu stim daca exista si alta cale.
Buna ziua! Mama mea vrea sa faca contract de vanzare cumparare pentru un apartament pe numele fiicei mele minore (are 9 luni). Nu stim cum sa procedam. Un notar ne-a spus sa facem mai intai un contract de donatie fiicei noastre ( sa-i donam banii reprezentand pretul apartamentului) si apoi contract de vanzare cumparare pe numele fiicei noastre. Exista si alta cale?