avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Activitate geaninanicu

Activitate geaninanicu

Răspuns la discuția Admitere magistratura 2010
triton@ a scris:

"Art. 26. - (1) Absolventii, la incadrarea ca judecatori, procurori sau personal asimilat acestora, imediat dupa terminarea studiilor superioare juridice sau, dupa caz, a Institutului National al Magistraturii, in unitati din alta localitate decat cea de domiciliu, beneficiaza de o indemnizatie de instalare egala cu indemnizatia de incadrare bruta lunara corespunzatoare functiei in care sunt incadrati. (OG 27/2006)

Mie mi se pare că nu suntem chiar proaspeţi absolvenţi...nu prea ni se aplică. Dacă mai ştii alt temei legal, să-l vedem.

nu stiu de aceea am intrebat
ce grabiti sunteti fratilor. stie careva de prima de instalare?
whitedragon a scris:

daca ne luam dupa ex de anu trecut, pe 3 iun. ar fi tb sa fie semnate, daca ne luam dupa cel din toamna, azi ar fi fost..deci stabilim un nou record
asta e, daca am uitat unde existam( m-am mai lasat si de serv de la 01, ca boul..)

de ce te grabesti. trebuie sa fi optimist - se poate si mai mult- unde lucrai?
eu cred ca va fi semnat in preajma datei de 15.07.2010.
LUKCELMIC a scris:

Domnu' Nicu, nu va recomand sa veniti la Constanta saptamana aceasta... ploua torential... Poate, totusi, ajungeti pana la inceperea cursurilor (asa cum am vorbit la telefon..) Da, Lukcel mic sunt eu, blonda :))

:P buna si tie. am vazut vremea. ati citit mai sus cu propunerea legislativa?
voi nu aveti ce face acasa? stati toata ziua pe net
triton@ a scris:

Domnule judecător Nicu, sunt din Iaşi, merg la Jud. Constanţa:D

Am dat căutare pe google după psihologie judiciară şi am ajuns la acest autor care- am auzit ulterior- este cel mai bun in domeniu.
Am putut descărca de pe o pagină ceva de genul scribd.com pe care din păcate nu o mai pot deschide de la serviciu că e prea lent calculatorul sau aşa ceva.

#-o aha. acum stiu cu cine discut
zz-man a scris:

Dacă am înţeles bine nenea ăsta doreşte ca să se susţină concurs de admitere în magistratură pe 5 ani vechime numai după ce ai susţinut proba eliminatorie a concursului de admitere la INM (presupun că e vorba de prima probă eliminatorie, căci şi proba scrisă de raţionament logic e tot eliminatorie la ei). Citind expunerea de motive, parlamentarul pare să dorească altceva - un stagiu mai mare de pregătire similar INM şi pentru cei admişi direct pe post, dar din redactarea alineatelor nu se înţelege asta.
Sunt de acord cu @triton, redactarea e confuză.
Iar ca să fac o interpretare strict pe text aşa cum el ar urma să fie modificat, eu înţeleg că pentru a accede în magistratură pe 5 ani vechime este obligatoriu să susţin proba scrisă la admiterea în INM. Dacă nu trec de ea, nu pot susţine concurs nici pe 5 ani vechime, ceea ce mi se pare a fi puţin cam bizar, adăugându-se un filtru suplimentar. Practic ar trebui să susţii două concursuri în loc de unul şi să le treci cu bine pe amândouă. Voi cum interpretaţi?

:)) textul de modificare nu are nici o legatura cu expunerea de motive.
parlamentarul asta cred ca nu avea nici un fel de activitate si hopa hai sa fac si el ceva. in expunerea de motive se concentreaza ff.mult pe stagiatura dupa admitere cat si pe durata pregatirii initiale insa propunerea sa vizeaza numai admiterea. lipsa de logica se vede de la distanta. eu cred ca cineva a ras de el. dar totusi sunt curios sa vad punctul de vedere al CSM. logic e imposibil sa se faca in acest mod- ma inscriu la concursul de la INM trec proba sau probele eliminatorii si apoi ma opresc dar platesc taxa de concurs si apoi plec acasa nu insa dupe ce cer o adeverinta din care sa rezulte ca am trecut aceste probe. dupa aceasta astept sa vina concursul ala direct pe post si aici platesc o noua taxa depun adeverinta obtinua mai inainte si dau examen cred ca este o idiotenie, dar nimic nu e imposibil
Pentru ca nu ne cunoastem trebuie sa ma recomand - sunt candidatul Judecatoria Mizil 2010. si eu astept decretul ala afurisit. triton@ esti cumva Jud. Ploiesti?
triton@ a scris:

Eu nu prea imi fac griji cu privire la semnare, se poate intâmpla din zi în zi şi nu cred că se vor amâna cursurile.
Mă gândesc mai mult că foarte curând o să intrăm in şedinţe de judecată şi vom motiva dosare de o mare diversitate şi că perioada aceasta trebuie folosită pentru a citi tot felul de lucruri care ne vor folosi. Aşa că v-aş intreba ce aţi mai citit, ce mai citiţi mai ales cei care veţi fi judecători in civil pentru că, aşa cum am mai spus, materia pentru concurs este doar o temelie pe care avem muuult de construit.
Eu citesc acum jurisprudenţa ICCJ 2002-2009 in civil şi comercial, vreau să mai citesc minutele Comisiei CSM de unificare a practicii in civil.
Imi permit să recomand mai ales pentru cei care vor lucra in penal "Psihologia judiciară" a lui Tudorel Butoi, Bucureşti 2004 pe care eu am descărcat-o de pe net acum câteva săptămâni, are peste 400 de pagini şi mi se pare foarte interesantă, conţine informaţii de mare fineţe care nu cred că ar trebui să ii lipsească unui magistrat, mai ales in penal dar nu numai.

sunt curios de pe ce pagina ai descarcat.