zz-man a scris:
Dacă am înţeles bine nenea ăsta doreşte ca să se susţină concurs de admitere în magistratură pe 5 ani vechime numai după ce ai susţinut proba eliminatorie a concursului de admitere la INM (presupun că e vorba de prima probă eliminatorie, căci şi proba scrisă de raţionament logic e tot eliminatorie la ei). Citind expunerea de motive, parlamentarul pare să dorească altceva - un stagiu mai mare de pregătire similar INM şi pentru cei admişi direct pe post, dar din redactarea alineatelor nu se înţelege asta.
Sunt de acord cu @triton, redactarea e confuză.
Iar ca să fac o interpretare strict pe text aşa cum el ar urma să fie modificat, eu înţeleg că pentru a accede în magistratură pe 5 ani vechime este obligatoriu să susţin proba scrisă la admiterea în INM. Dacă nu trec de ea, nu pot susţine concurs nici pe 5 ani vechime, ceea ce mi se pare a fi puţin cam bizar, adăugându-se un filtru suplimentar. Practic ar trebui să susţii două concursuri în loc de unul şi să le treci cu bine pe amândouă. Voi cum interpretaţi?
:)) textul de modificare nu are nici o legatura cu expunerea de motive.
parlamentarul asta cred ca nu avea nici un fel de activitate si hopa hai sa fac si el ceva. in expunerea de motive se concentreaza ff.mult pe stagiatura dupa admitere cat si pe durata pregatirii initiale insa propunerea sa vizeaza numai admiterea. lipsa de logica se vede de la distanta. eu cred ca cineva a ras de el. dar totusi sunt curios sa vad punctul de vedere al CSM. logic e imposibil sa se faca in acest mod-
ma inscriu la concursul de la INM trec proba sau probele eliminatorii si apoi ma opresc dar platesc taxa de concurs si apoi plec acasa nu insa dupe ce cer o adeverinta din care sa rezulte ca am trecut aceste probe. dupa aceasta astept sa vina concursul ala direct pe post si aici platesc o noua taxa depun adeverinta obtinua mai inainte si dau examen cred ca este o idiotenie, dar nimic nu e imposibil