Nerespectarea dispozitiilor cu privire la publicitatea/nepublicitatea sedintei de judecată, cred ca sunt aplicabile dispozitiile art. 197 alin. 2 si 3 cod procedura penala, potrivit carora incalcarile dispozitiilor legale relative la publicitatea sedintei de judecata sunt prevazute sub sanctiunea nulitatii, care nu poate fi inlaturata în nici un mod, care poate fi invocata in orice stare a procesului si se ia in considerare chiar din oficiu.
Va multumim domnule avocat! Opinia dumneavoastra, intr-adevar,nu indreapta cu nimic situatia, DAR este un real sprijin intrucat provine de la cineva din interiorul sistemului!
Va multumesc in numele colegilor mei si va dorim mult succes! Avem nevoie de astfel de oameni!
Nu conteaza cand a invatat si nici dupa ce autori a invatat! E inadmisibil ca un avocat cu atatia ani de experienta sa faca GAFE de dimensiunea asta! Procedurile se schimba .....dar MASURILE PREVENTIVE nu sunt aplicabile doar inculpatului.....Asa ceva e neschimbat de ani de zile!!!
S-a introdus in 2006 o masura noua- Obligarea de a nu parasi tara! dar restul au ramas neschimbate IN ESENTA!
@INOX sunt de aceeasi parere cu tine! Am fost/ am vazut si am trait pe propra-mi piele!
Ce putem face? Au putere discretionara!
As putea sa mai "INTREB":
1. unde e baremul de la Baroul Iasi?
2.de ce notele au fost discutate in sedinta si apoi facute publice?
3. de ce notele unora au fost "supradimensionate" iar a altora "neatinse"?
etc,etc......
O doamna Mare Avocat, ce a corectat la Procedura Penala si care are atatia ani de experienta cam cati ani avem noi, ne spune pe un ton arogant: "Cum de nu stim ca MASURILE PREVENTIVE se aplica doar inculpatului?":O:O OARE?:)):))
La Bucuresti, am auzit ca a fost afisat un barem, dar nu pe site!
Dar inchipuie-ti ca sunt Barouri, in tara, unde nu s-a afisat nici un fel de barem.....cu atat mai putin pe site!
Ceea ce mi se pare mult mai grav!!:(:(
Te contrazic! Numele celor care corecteaza sunt cunoscute si afisate inainte de inceperea probelor. De asemenea si numele celor care vor corecta eventualele contestatii!
Sunt niste reguli.......cei care corecteaza /recorecteaza sunt selectati inainte de inceperea probelor.....trebuie sa nu se afle in vreo stare de incompatibilitate cu cei care candideaza.......
in concluzie: la noi la Barou au fost afisate numele corectorilor /recorectorilor; in schimb nu s-a afisat nici un barem:-/:((
Sunt Barouri unde nu s-a afisat nici macar baremul!:O:O:O si nu e vorba-n vant....
Sunt printre cei picati, sunt constienta ca meritam mai mult....
Am facut contestatie, dar......de obicei la contestatii, diferentele sunt infime, altfel s-ar crea niste situatii penibile pt primii corectori. Nu-si dau cu stangul in dreptul!