Sunt asociat intr-o s.r.l. cu un procent de 9 % . Doresc sa parasesc asocierea . Cum pot intra in posesia dividendelor nerepartizate din 2015, 2016, 2017 ?
Multumesc pentru raspuns !
Da, acel profit din 2015 ( ca si cel din 2016 si acum la ultimul AGA, profitul din 2017) au ramas NEREPARTIZATE.
Nu s-au repartizat dividende care ulterior nu s-au platit din cauza lipsei de lichiditati!
Inteleg din raspunsul dumneavoastra ca daca am un PV al AGA in care se stipuleaza ca "Asociatii hotarasc ca profitul realizat in 2015 sa ramana nerepartizat" regula termenului de trei ani in care banii se pierd, nu se aplica.
Aceasta regula s-ar aplica numai si numai in cazul in care am o hotarare de impartire a dividendelor si din lipsa de lichiditati nu se pot plati acei bani ! Doar in acest caz se aplica regula celor trei ani dupa care daca banii nu se platesc acestia se pierd ! Am inteles bine ?
Sunt asociat intr-o societate s.rl. cu o participare de 9%. Ceilalti asociati au 24%, 31% respectiv 36 %. La AGA din 2016 in procesul verbal se stipuleaza:
"Asociatii hotarasc ca profitul realizat in 2015 sa ramana nerepartizat"
De atunci nu am mai ridicat acele dividende ( nici altele din anii urmatori )
Intrebare:
1. Pot sa cer dividendele in conditiile in care am doar 9% din firma ?
2. Cand ( in ce an) ar exista posibilitatea prescrierii acestora si in ce conditii?