avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1999 soluții astăzi
Forum Activitate Nitu Carmen Gabriela

Activitate Nitu Carmen Gabriela

Răspuns la discuția Revenire la servici din CCC
Postul de facturista nu s-a desfiintat, deci pe acel post ma voi reintoarce, in cazul in care pana la anul nu vor exista alte modificari! Multumesc frumos pentru lamuriri!

Cornel Vasile a scris:

In acest caz :

1. Potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

2. Asadar, persoana aflata in CC are dreptul sa revina la ultimul loc de munca avut inainte de intrarea in CCC sau la un loc de munca echivalent cu acesta ...Cu toate ca textul de lege nu reglementeaza expres si obligatia angajatorului de a va primi la munca la terminarea CCC, aceasta obligatia decurge dintr-unul din principiile dreptului civi, conform caruia, un drept subiectiv apartinând unui subiect de drept, de regula îi corespunde o obligatie altui subiect de drept (a celui de la care se pretinde sa savârseasca ceva). Altfel spus, dreptului persoanei de a reveni la locul de munca dupa terminarea CCC ii corespunde obligatia angajatorului de a va primi inapoi.

Reluarea activitatii se va face in baza aceluiasi contract individual de munca - pe postul de facturista - , angajatorul emitand o decizie de incetare a suspendarii c.i.m. si de reluare a activitatii.

In cazul in care s-a desfiintat locul de munca, angajatorul va trebui, mai intai, sa va ofere un alt loc de munca echivalent.

3. La revenirea din CCC se poate modifica c.i.m. cu acordul partilor sau unilateral de catre angajator in conditiile prevazute de Codul Muncii.

Răspuns la discuția Revenire la servici din CCC
Da, CIM din ian 2015 a fost incheiat pe perioada nedeterminata

Cornel Vasile a scris:

C.i.m. din 2015 era incheiat pe durata nedeterminata ?

Răspuns la discuția Revenire la servici din CCC
Nu. Acel act aditional a avut ca valabilitate 1 an, dupa care s-a revenit la CIM-ul incheiat in ianuarie 2015 pe post de facturista. Nu s-a incheiat alt act aditional.

Cornel Vasile a scris:

Dupa 3 oct 2017 ce s-a intamplat cu c.i.m. ? S-a mai incheiat un alt act de prelungire ?

Buna ziua! Sunt angajata in Bucuresti la o firma producatoare de lactate din ianuarie 2015 pe post de facturista. Intre timp colega mea (sefa mea) a ramas insarcinata si am preluat postul ei (coord.facturare- post de conducere) pe o per.determinata de 1 an ( 3 oct 2016 - 3 oct 2017). Eu am ramas insarcinata in nov 2016 si am anuntat in ianuarie 2017 despre starea de graviditate. Am intrat in concediu pre si post natal din postul de coordonator facturare in data de 3 iulie 2017. Am nascut in 5 aug 2017. Pe 5 aug 2019 copilul va face 2 ani, iar ca sa pot beneficia de stimulentul de insertie pana la implinirea varstei de 3 ani a copilului, va trebui sa revin la servici inainte de 5 mai 2019 (deoarece tatal nu poate sta o luna acasa, ultima luna cea care se zice ca e a tatalui).
Intrebarile sunt: Daca am avut act aditional pe per.determinata de 1 an, angajatorul este obligat sa ma primeasca pe postul coord.facturare (prin ce lege?) sau ma primeste pe postul meu initial cel de facturista, deoarece valabilitatea actului aditional a expirat in octombrie 2017? Mentionez ca, colega mea se reintoarce la servici pe 16 iulie 2018 (copilul acesteia facand 2 ani abia pe 20 oct 2018). Daca persoana inlocuitoare postului meu de facturista a fost angajata initial pe per.determinata, iar dupa intrarea mea in CCC i s-a modificat contractul in perioada nedeterminata, dar pe postul de coord.facturare, este ok (dpdv legal)? La revenirea sefei mele la servici i se va modifica incadrarea din coord.facturare in coord.logistica, iar eu va trebui sa ma intorc in subordinea celei care mi-a inlocuit postul? Ca sa pot beneficia de stimulentul de insertie este normal sa revin la servici cu 90 zile sau 60 zile inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului?Multumesc frumos! O zi placuta!