Va multumesc mult pentru raspunsuri. In esenta mama lor este o alcoolica, fara ocupatie de vreo 12 ani. In prezent ele muncesc si platesc facturile. In trecut tatal lor a tinut totul.
Le voi indemna sa aiba curaj si sa mearga la cabinetul unui avocat din Galati si sa primeasca consultatie.
Tatal avea 50%, mama 50%. Dupa deces sa inteleg ca mama continua sa aiba 50% si ia jumatate din partea tatalui. Deci mama ia 75%. Si cele doua fiice (nepoata nu intra in discutie) iau cealalta jumatate a tatalui, deci 25% amandoua. Am inteles corect pana aici?
Acum...fiicele vor sa pleace si sa traiasca normal, departe de acea mama denaturata. La buna intelegere nu se va ajunge, fiindca mama lor are probleme severe in a rationa.
Care sunt pasii pentru a-si obtine partea lor in instanta?
A. Judecatorul vine si consulta actele si constata pur si simplu o stare fapt, si decide consituirea actului de succesiune?
B. Suntem in etapa cand succesiunea este rezolvata. Cele doua fiice doresc sa se separe de mama lor, sa plece. E normal sa-si ia partea in bani. Cum se realizeaza chestiunea aceasta. Judecatorul decide ca mama sa le dea banii sau decide vanzarea apartamentului?
C. Din experienta Dumneavoastra, cat costa un asemenea proces si cat dureaza? Un avocat bun poate impulsiona derularea formalitatilor?
Nu stiu in ce conditii as putea sa obtin un raspuns extrem de exact, sunt dispus sa platesc pentru consultanta din partea specialistilor de la avocatnet.
Un subiect extrem de trist in esenta.
O prietena in Hristos locuieste impreuna cu mama ei, cu sora si cu nepoata ei. In ianuarie 2006 tatal a decedat. A ramas un apartament cu 3 camere, care apartine 50% - 50% tatalui si mamei acestei prietene.
Ok...
Mama este o alcoolica si se comporta extrem de violent si abuziv cu cele doua fiice, la fel si cu nepoata care are 4 ani. O viata de iad. Vecinii pot da marturie.
Cele doua fiice s-au hotarat sa se mute cu chirie si sa ceara partea lor de mostenire. Cu aceasta parte sa dea un avans si sa aplice pentru un credit imobiliar.
Intrebari:
1. Cat la % le revine?
2. Cum se poate stabili succesiunea in conditiile in care este extrem de putin probabil ca mama lor sa mearga la un notariat impreuna cu fiicele?
3. Daca solicita in instanta stabilirea succesiunii ccare sunt pasii?
4. Dupa stabilirea succesiunii cum pot obtine partea lor de mostenire? Judecatorul poate hotari ca mama sa le dea banii sau ca aprtamentul sa fie vandut si fiecare sa-si ia partea cuvenita?
Va multumesc anticipat. Precizez ca astept un raspuns pertinent si exact si pot plati pentru aceasta consultanta.