Buna ziua,
Ok, deci toata treaba se face din partea instantei sau institutului medico legal, daca se dovedeste ca nu are discernamant. Iar dupa aceeas cum il putem interna intr-un azil, va trebuii sa mearga de unul singur(nu cred ca va accepta), sau putem solicita ambulanta sau ceva anume?. Multumesc.
Buna ziua,
Sunt nou pe acest site si as dorii sa ma lamureasca cineva cu un lucru. Tatal meu este bolnav psihic din 2014.. a fost internat de mai multe ori la spitalul Obreja, iar mama mea a inceput demersurile pentru tutela.. insa vreau sa stiu daca tatal meu la momentu oportun va fi pus in tema ca aceasta tutela ii va lua toate drepturile.. adica in momentul cand merg in instanta.. judecatorul il intreaba daca este de acord sa semneze tutela si ii va si explica ce inseamna asta???!! Intreb asta pentru ca va imaginati ca atunci cand va afla va fi groaznic pentru mine si maicamea, cand el afla ca vrem sa i luam drepturile, insa nu mai putem traii asa in continuare si dorim sa l internam intr-un azil. Multumesc.