Multumesc pentru raspunsuri. Au fost de ajutor. Apele reziduale nu se varsa pe bloc sau efectiv pe sarmele ei montate. Se intersecteaza putin cu cele montate de ea, probabil si un vant ocazional mai aduce cateva picaturi pe rufele ei.
Dar o sa iau eu atitudine sa rezolv problema ca un gest de bunacredinta si cetatenesc.
Pai si cum ramane cu faptul ca ea m-a jignit sunandu-ma la ore nepotrivite, chiar in aceasta seara la ora 12? Eu una ma simt hartuita si desi i-am zis ca o sa incerc pe cat posibil sa rezolv a continuat sa ma faca nesimtita, proasta si nici macar dupa ce i-am zis sa inceteze cu injuriile si i-am inchis, a continuat sa sune de vreo 5-6 continuu. Sa nu mai zic de faptul ca nu isi usuca hainele in interiorul balconului ci pe un dispozitiv montat inafara balconului. La fel de bine ar putea sa-si mute si ea dispozitivul pe celalalt balcon. Stiu sigur ca uscatul rufelor pe sarme improvizate este chiar interzis si se amendeaza in unele orase.
O sa rezolv problema daca legal sunt obligata, dar ce sanctiuni poate primi ea daca continua cu acest comportament sau acest comportament se agraveaza?
Va scriu in legatura cu o disputa pe care o am cu vecina mea. Ma suna pe interfon sa se planga de aerul meu conditionat (eu stau la etajul 5) ca pica pe hainele ei (ea sta la etajul 2). M-a sunat initial acum 4 zile si i-am spus ca o sa incerc sa gasesc pe cineva sa remedieze problema insa eu personal nu o pot face avand in vedere ca am 1.6m si nu pot sa ma urc pe geam sa fac o prelungire a furtunului. In seara aceasta m-a sunat din nou, a devenit agresiva adresandu-mi injurii si jigniri. Intrebarea mea este care sunt drepturile mele in momentul acesta avand in vedere ca apelul initial a fost la 7 dimineata si cel de-al doilea la 12 noaptea si doamna pare sa devina agresiva. Din cate stiu , legal nu am nicio obligatie sa remediez problema dar vreau s-o fac din bun simt. Doamna a depasit deja masura apeland la injurii si la apeluri la ore ciudate si acum sincer, parca nu mai am nicio tragere de inima sa-i acomodez dorinta.
Care sunt obligatiile si drepturile mele in acest caz?