avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Activitate Alex.D

Activitate Alex.D

Răspuns la discuția Litigiu loc de munca
Multumesc de ajutor

Cornel Vasile a scris:

Exact la instanta la care sunteti parte in proces trebuie sa depuneti cererea.

Răspuns la discuția Litigiu loc de munca
Deci trebuie sa ma adresez la judecatoria unde am fost parat?

Cornel Vasile a scris:

OUG 51/2008
art.8
(1) Beneficiază de ajutor public judiciar în formele prevăzute la art. 6 persoanele al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 300 lei. În acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avansează în întregime de către stat.
(2) Dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 600 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avansează de către stat în proporţie de 50%.

Cererea de acordare a ajutorului public judiciar se adresează instanţei competente pentru soluţionarea cauzei în care se solicită ajutorul.

Răspuns la discuția Litigiu loc de munca
Multumesc
Răspuns la discuția Litigiu loc de munca
Si daca nu dispun de banii necesari pentru a angaja un avocat deoarece momentan nu am loc de munca pot dispune de un avocat din oficiu sau ce optiuni de plata am?

Cabinei de Avocat Livia Oprisan a scris:

Buna ziua!
In cazul in care sunteti parat intr-o astfel de cauza trebuie sa va aparati. Trebuie formulata intampinare in termenul indicat de instanta si pregatit un probatoriu pentru a va demonstra sustinerile. Pentru o instrumentare eficienta a dosarului va recomand angajarea unui avocat.

Buna ziua. Am primit o cerere de chemare in judecata pentru un litigiu de munca ce a avut loc acum 1an.Nu dispun de multi bani si e prima oara cand patesc asa ceva si nu stiu ce optiuni am tinand cont ca momentan sunt fara loc de munca si venituri limitate.