avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Activitate Magdambps

Activitate Magdambps

Buna ziua,
Va rog sa ne ajutati sa gasim legislatia corecta pentru urmatoarea situatie. Am citit intrebarile si raspunsurile referitoare la intrebari similare insa le-am gasit contradictorii si nu clarifica problema.
Urmeaza sa achizitionam un apartament cu 2 sau 3 camere, proprietarul fiind cetatean EU. Este o achizitie fortata de imprejurari, un membru al familiei, cetatean roman fiind diagnosticat cu cancer si trebuind sa petreaca timp indelungat in Cluj, calatorind intre tratamente. Datorita costurilor extrem de mari cu tratamentele, calatoriile frecvente si altele, ne vedem nevoiti sa incercam sa inchiriem apartamentul in zilele cand nu este folosit de noi, in regim hotelier.
Nu imi este clar daca exista obligatia de a infiinta societate comerciala. Deasemeni nu pot gasi confirmare ca impozitele se pot plati in functie de profit. Norma de venit in cazul nostru ar fi necorespunzatoare deoarece zilele cand apartamentul se inchiriaza sunt foarte limitate iar cheltuielile mari.
Ce profesionist este indicat sa consultam pentru a ne asigura ca totul este conform legilor, avocat (ce specialitate?), contabil, notar?
Va multumesc!
Magda