Trebuie sa luati legatura cu executorul si sa iu cereti sa va elibereze o adresa de sistare a popririi in care sa specifice ca suma pentru care a instituit poprirea a fost recuperata in intregime. Asigurati-va insa ca banca a virat suma poprita in contul BEJ.
72sss a scris:
Buna ziua! Am citit legislatia specifica insa nu am gasit ceva concret cu urmatoarea situatie: un executor mi-a pus poprire pe conturile personale detinute in doua banci, cu toate ca suma din conturi era mai mare decat cei 311 lei popriti. Am acceptat procedura uneia dintre banci, Transilvania, care are comisioane grase pentru asta, pentru a-i trimite banii creditorului. Nu inteleg de ce si daca este corect sa imi fie blocate toate conturile iar ulterior, dupa 6 luni de la plata catre executor, individul nu mi-a ridicat poprirea de la cealalta banca!!!
Banca a urmat procedura specifica la acordul meu si am ordinul de plata catre bej. Ideea este daca era cazul sa popreasca mai multe conturi daca unul era de ajuns pentru recuperare. Si de ce trebuie sa mai intervin eu cu o cerere si nu comunica el direct oprirea popririi?