avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Activitate anaverdis

Activitate anaverdis

Buna ziua. Pe luna aprilie am primit o factura dubla comparativ cu luna martie, desi am avut un consum mai mic. Furnizorul mi-a argumentat ca am depasit consumul de 300kwh si ca, incepand cu luna aprilie se aplica noul tarif reglementat si ca tariful din contractul meu, inca valabil, nu se mai aplica, ci tariful din OUG 27/2022.

Problema este ca pe factura am o linie cu consumul facturat si o alta linie, cu acelasi consum facturat, denumit diferenta facturare conform OUG 27/2022. Este corect acest tip de facturare? Desi am inca un contract valabil cu un tarif avantajos, sa fiu facturata in dublu pentru ca am depasit acea limita de 300kWh?

De asemenea, am pe factura aceasta mentiune:
"Dacă prețul din contractul tău este mai mic decât prețul final din tabelul de mai sus, iar consumul se încadrează în
limitele plafonate, se aplică prețul din contract (doar în perioada de valabilitate a condițiilor economice în vigoare).
După expirarea acestora, se va aplica prețul final de mai sus." (cf OUG 27/2022)

Multumesc pentru raspuns.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Voi solicita datele necesare bancii. Va doresc o zi frumoasa!
Buna seara,

Eu am incheiat politele noi, PAD + facultativa, cu o saptamana inainte de expirarea celor vechi. Singura "greseala" a fost ca nu le-am transmis in timp util catre banca. Dupa ce am primit de la banca instiintarea ca mi-au reinnoit politele, deja reinnoite de catre mine, atunci le-am explicat situatia si am cerut restituirea primei retrase din cont. Ceea ce mi se pare abuziv este ca, desi le-am demonstrat ca politele au fost reinnoite cu o saptamana inainte de expirarea celor vechi, refuza sa-mi restituie banii. In contextul actual, banca nu suferea nicio pierdere, deoarece imobilul era si este asigurat.
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns. Le-a spus si eu de GDPR si nu avut nicio reactie.

Am primit acelasi raspuns: datorita faptului ca nu ati trimis politele reinnoite la timp, nu putem sa dam curs favorabil cererii dumneavoastra de a va returna prima deja retrasa.

Va doresc o zi frumoasa
Buna seara,

Ma intereseaza daca este legal ca banca la care am un credit pentru prima casa sa incheie in numele meu o asigurare PAD + Facultativa la o terta firma trimitandu-mi doar o informare pe mail in care specifica:

"Mentionam, totodata, si ca, neprimirea din partea ta a politelor de asigurare reinnoite pana la data mai sus mentionata echivaleaza cu acordul tau expres pentru prelucrarea datelor tale cu caracter personal (nume, prenume, CNP, adresa imobil) in scopul incheierii de catre X Bank, in numele si pe seama ta, a politelor de asigurare necesare.

In cazul in care ne vei prezenta dovada existentei unei polite facultative de locuinta (incheiata in conformitate cu cerintele in vigoare) dupa data de deschidere a politei facultative de asigurare incheiate de Banca (asigurare de locuinta de grup), aceasta din urma va inceta in luna imediat urmatoare, fara a fi restituite primele de asigurare incasate deja. "
Am facut deja o reclamatie catre banca, in care solicitam restituirea sumei pentru prima incasata deja, dar am fost refuzata pe motiv ca era de datoria mea sa trimit la termen politele reinnoite.

Mentionez ca politele au fost reinnoite la timp si au avut continuitate si ca in contract, nu este stipulat faptul ca banca nu este obligata sa imi restituie primele incasate.

De asemenea, faptul ca nu am raspuns in timp util la mailul de mai sus, nu reprezinta acordul meu pentru prelucrarea datelor mele personale de catre alta companie.

Va multumesc pentru raspuns,

O seara buna,