avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Activitate OMEGA8

Activitate OMEGA8

Bună ziua.
Am încheiat un contract de fidejusiune în care nu este indicat garantarea obligației principale cu vre-un bun personal. Mentionez că la momentul semnării, atât a contractului de fidejusiune, de gaj cât și de credit, personal activam ca administrator al societății pe acțiuni ce a luat creditul de la banca.
La 2 ani de la semnarea contractelor menționate (deja nu activam la societatea respectivă), aceiași banca acordă un credit pentru altă societate (afiliată) prin care gajează mai multe bunuri imobile făcând extinderea gajului și la imobilul gajat pentru creditul care am semnat fără acordul fidejusorului.
Ulterior, ambele societăți nu achită creditele, iar eu ca fidejusor la prima nu am primit nici-o notificare pentru întârziere sau neplata.
Aflând mai târziu de problemele care mă așteaptă, am vîndut bunul imobil personal (și aici menționez că în această perioadă nu am fost citat Legal).
Poate fi temei pentru nulitatea fidejusiunii dacă?:
La momentul semnării fidejusiunii nu s-a verificat capacitatea de plată a fidejusorului?;
Nu s-a solicitat acordul meu pentru extinderea gajului semnat de mine?
Oare nu s-a modificat prima obligaţie garantată și această modificare atrage mărirea răspunderii sau alte consecinţe nefavorabile pentru fidejusor?
P.S.: Merge vorba despre niște sume echivalente cu 7 vieți de cioară