avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Activitate r0champion

Activitate r0champion

Multumesc pentru raspuns.
Nu vreau sa fac plangere la noi deoarece, asa cum ati spus, nu cred intr-o solutie deoarece nu se fac investigatii. Voi pierde timp si nervi, drumuri la politie si cam atat din pacate.
as vrea sa fac reclamatie in alta parte, ceva for legislativ aferent UE nu exista?
Multumesc
buna ziua,

as vrea si eu sa stiu cum pot denunta si mai ales unde o pot face, la ce organ local sau european, un hot de pe internet care prin intermediul unui site de vanzari auto/moto unde avea anunt de vanzare si prin intermediul unei companii de transport, probabil pagina clonata (asta am aflat ulterior) mi-a furat 3000 euro reprezentand CV unei motociclete. pe scurt, lucrurile s-au petrecut exact asa:
1. am cazut de acord asupra pretului 3000 euro, un pret in piata nu mic ca sa nu credeti ca m-am dus dupa un chilipir;
2. mi-a spus ca o livreaza din Grecia in Romania prin intermediul unei companii de transport si ca ma vor contacta cei de la compania respectiva;
3. am primit email de la aceasta companie, dpdcourier.com , companie cu site, procedura expediere, parea destul de serioasa aparent;
4. aveam si numar de shipping track unde vedeam motocicleta respectiva ca a fost preluata de companie in vederea transportului, totul parea foarte in regula;
5. cei de la dpdcourier mi-au trimis de pe "departamentul customer care" solicitarea de efectuare depozit bancar, CV de 3000 euro pentru a initia transportul, ceea ce am si facut fiind un formular de depunere trimis de acestia, care parea destul de oficial;
6. pe site dpdcourier.com se mentiona faptul ca am 5 zile de inspectat motocicleta si de confirmat daca o voi cumpara sau nu, procedura utilizata cu succes de catre EBAY, in sensul in care depui banii catre firma si CV obiectului licitat este eliberata de catre EBAY catre vanzator doar dupa confirmarea cumparatorului ca produsul este corect,

Dupa 2 saptamani in care imi "raspundeau" politicos si rapid, atat vanzatorul cat si departamentul "customer care" al acestei firme, dpdcourier.com, deodata subit au incetat orice conversatie.
Facand tot felul de cercetari pe care, recunosc ca este vina mea ca nu le-am facut inca de la inceput, mi-am dat sema ca este o inselatorie si as vrea ca macar pe viitor, cei ca mine sa nu mai pateasca la fel si sa piarda bani si nervi cu acesti hoti online.

Ca atare, intrebarea mea este una simpla: se pot prinde cumva acesti hoti pe baza IP-ului folosit, eventual cont bancar utilizat deoarece ma gandesc ca trebuiesc ceva date pentru utilizarea acestuia chiar daca este in alta tara.
Exista la nivel european sau nivel de internet, o adresa pentru astfel de solicitari de furt prin intermediul internetului?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.