Multumesc ptr. raspuns!
Se pare ori ca eu nu am formulat corect intrebarea, ori nu s-a inteles intrebarea.
Reformulez: cele doua pensii, (cea civila 698 Lei si cea militara 709 Lei) au fost acordate si distribuite in din 2022! Toate bune si frumoase pana la marirea pensiilor din Septembrie 2024, cand pensia militara a fost marita de la 709 Lei la 1281Lei, pe cand pensia civila dupa Septembrie 2024 a ramas tot la 698 Lei, adica nu s-a marit!
Motivatia Casei de Pensii Publice, a fost ca daca ai doua pensii, civila si militara, marirea se va face doar uneia dintre ele, nu la amandoua!
Asa sa fie? Cand se va marii pensia civila, eu voi ramane tot cu 698 Lei? Chiar daca pensia militara se va creste??
Va multumesc !
am 68 ani,
-sunt pensionar la sistemul public de pensionare dupa 15,3 ani de munca cu 698 lei
-si pensionar militar dupa 5,2 ani cu 1281 Lei (pensie majorata in 2024 de la 709 Lei la 1281 Lei)
Am intrebat la Casa de pensii de ce nu mi s-a majorat si pensia civila la minimum de pensie de 1281 Lei !
Raspunsul a fost ca daca ai doua pensii, se majoreaza doar o singura pensie. Fiind pensia din armata marita, pensia civila nu se mai mareste!
Asa sa fie?
Daca se vor marii din nou pensiile, candva! eu voi ramane cu pensia civila toata viata la 698 Lei?
Daca ma puteti ajuta cu un raspuns,
Va multumesc!