Buna,
Am fost la DPRCIV(Politie), au verificat si autoturismul apare in continuare pe numele meu, de aceea am primit si amenda. Am expus situatia si nu mi-au dat nici o solutie - au spus ca fara actul de vanzare cumparare nu se poate face nimic.
Nu se poate face o mentiune ca masina este instrainata unui nou propietar neidentificat - au nevoie de o persoana.
In alta ordine de idei la Taxe si Impozite Locale(Primarie) bazele de date nu sunt comune, fiecare sector/judet are o alta baza de date - nu se poate verifica pe rolul fiscal al carei persoane apare autoturismul in acest moment.
Pare o situatie fara iesire....
Cea mai ieftina solutie pare a fi sa platesc rovignieta anual (`120 lei) pana cand masina va merge natural la casat, fiind o masina destul de veche an de fabricatie 92-93.
Buna ziua,
Am vandut masina in 2011, respectand toate procedurile legale in vigoare:
-act de vanzare cumparare
-oferit fiscal de la taxe si impozite locale
Surpriza! saptamana trecuta am primit amenda pt rovinieta, posesorul a circulat in Ianuarie 2018 fara a plati taxa de drum.
Am cautat actul de vanzare-cumparare insa nu l-am mai gasit.
Cei de la taxe si impozite locale mi-au spus ca nu mai au actul de vanzare cumparare - arhiva se pastreaza numai 5 ani.
Mi-au dat un certificat fiscal prin care se atesta ca am scos masina de pe rolul fiscal in 2011.
Nu mai am nici un nr de contact, nume, CNP, etc. al cumparatorului.