Am primit acasa o decizie din partea companiei ca in data de 7.10.2016 imi va inceta contractul de munca. Cel de-al doilea copil se va naste la finalul lunii decembrie 2018.
V-as fi recunoscatoare daca ma puteti lamuri cu privire la situatia urmatoare : in momentul de fata sunt in ccc 1, acesta implinind varsta de 2 ani in data de 16 septembrie. Acum sunt insarcinata cu cel de-al doilea copil urmand sa-l nasc la finalul lunii decembrie. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac avand in vedere ca la fostul loc de munca nu ma pot intoarce pentru ca aveam contract pe perioada determinata si mi-au incetat contractul, nu mi-au suspendat activitatea.
Conform celor citite pe internet am inteles la calcularea indemnizatiei se iau in calcul ulimele 12 luni cu venituri din ultimele 24 de luni. Situatie in care m-as incadra chiar daca nu as mai lucra aceste 4 luni, adica chiar daca figurez aceste 4 luni cu 0 nu se vor lua in calcul la analiza dosarului pentru ca nu am venituri aceasta perioada. Varianta de a intra in somaj mi-ar scadea veniturile pentru ca eu in acest moment pentru primul copil nu iau indemnizatia minima.
Va rog sa imi oferiti varianta cea mai optima astfel incat sa nu ma afecteze prea tare.