avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1837 soluții astăzi
Forum Activitate Utilizatoran2015

Activitate Utilizatoran2015

Răspuns la discuția Etilotest
Va multumesc frumos pentru raspuns si timpul acordat.


latka a scris:

Vreti sa stiti daca in singe se poate depista alcool ? Da, intotdeauna, dar in cantitate foarte mica (este un proces fiziologic normal), daca nu ma insel 0,02- 0,03 g/l . Limita de raspundere penala este de 0,80 g/l.

Răspuns la discuția Etilotest
Sunt perfect de acord cu articolul citat si va multumesc.
Insa intrebarea era alta.

latka a scris:

OUG195/2002
Articolul 78
(1) Conducatorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, instructorului auto atestat care se afla in procesul de instruire practica a unei persoane pentru obtinerea permisului de conducere, precum si examinatorului autoritatii competente in timpul desfasurarii probelor practice ale examenului pentru obtinerea permisului de conducere sau pentru oricare dintre categoriile ori subcategoriile acestuia, implicati intr-un accident de circulatie, le este interzis consumul de alcool sau de substante ori produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora dupa producerea evenimentului si pana la testarea concentratiei alcoolului in aerul expirat sau recoltarea probelor biologice.
Art.88
6) Persoana care conduce pe drumurile publice un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere, testata cu un mijloc tehnic omologat si verificat metrologic si depistata ca avand o concentratie de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat, este obligata sa se supuna recoltarii mostrelor biologice, in vederea stabilirii imbibatiei de alcool in sange.

Răspuns la discuția Etilotest

Caz concret:
Sofer implicat intr-un accident cu un biciclist, care fara sa se asigure, a traversat pe bicicleta drumul, avand si alcoolemie de 1.27.
Amandoi au fost dusi la spital pt analize de sange.
De aici intrebarea...
latka a scris:

Intrebarea nu are sens: 1. Daca etilometrul (etilotestul nu indica valori) arata 0,0 mg/l in aerul expirat nu aveti nici o obligatie dpdv legal sa faceti alcoolemia in singe 2. Aparatul poate fi defect, analiza in singe poate indica un rezultat pozitiv, dar se aplica 1.

Discuție Etilotest
In cazul in care etilotestul arata 0.00, in sange mai exista alcool?