avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Activitate Iulian Georgescu

Activitate Iulian Georgescu

Răspuns la discuția Amplasare fosa septica
Multumesc pentru raspunsuri. Aveti dreptate a fost inlocuit cu ordinul 119/2014 unde la art. 34 se precizeaza acelasi lucru 10m de orice locuinta. Nici daca lipesc fosa de casa mea in linie dreapta nu sunt 10 metri pana la casa vecinului. Nu vreau sa ma trezesc peste 2-3-5 ani ca ma da in judecata pe motiv ca fosa mea se afla in apropierea locuintei lui (in Romania este posibil orice). Vrem sa scapam de toaletele din fundul curtii dar normativele nu tin cont de situatii reale. O sugestie sa pot sta linistit?
Conform art. 34 din Ordinul 536/1997 distanta minima pentru construirea unei fose septice este de 10 m fata de cea mai apropiata cladire. Ce se intampla in situatia in care proprietatea nu contine un astfel de spatiu? Mai precis traiesc intr-un sat unde curtile sunt foarte inguste si nu exista sistem de canalizare, dar exista alimentare generala cu apa de la comun. Practic nimeni nu ar putea indeplini normativul.
A doua intrebare: Trebuie de la primarie autorizatie pentru constructia unei fose septice? Casa este construita de 30 de ani si vreau sa ma civilizez si eu.