avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Activitate Ioan A.

Activitate Ioan A.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Consider ca masina 2 trebuia sa opreasca coloana, sa se asigure inaintea efectuarii manevrei de viraj stanga spre curte, intrucat nu se afla intr-o intersectie. In acest fel toti cei din spatele lui erau avertizati prin oprire ca se va intampla ceva .Am procedat astfel de nenumarate ori in zeci de ani de sofat.
Multumesc pentru operativitatea raspunsului dumneavoastra. Proprietar auto 4 isi recunoaste vinovatia, iar inspectorul de dauna concluzioneaza ca vinovatia este comuna. Poate fi contestata. Multumesc.
Coloana de 4 autovehicule care se deplaseaza in oras cu aprox. 35 km/ora , pe un drum cu o banda pe sensul de mers, linie discontinua, din sens opus nu circula nici un vehicul. Autoturismul 4 din coloana initiaza depasirea,semnalizeaza, iese din banda , moment in care la fractiune de secunda autovehiculul 2 semnalizeaza stanga( sau poate semnaliza de mai mult timp, dar nu a fost observa) pentru a iesi din coloana si prin viraj 90 grade la stanga sa intre intr-o curte. Urmare a faptului ca autoturismul intrat in depasire accelereaza, iar auto ce vira stanga franeaza usor, datorita spatiului mic dintre ele, auto 4 loveste auto 2 cu partea dreapta fata, acrosand vehiculul 2, din partea stanga spate pana in stanga fata a acestuia. Auto 4 incearca prin viraj puternic stanga si franare sa evite impactul, intra amandoua in racordul destinat accesului auto in curte, practic iesind de pe sosea, fara a lovi niciuna dintre masini bordurile de racordare a intrari in curte. Nu au rezultat victime. Cine este vinovat. Multumesc.