avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate BCTBCT

Activitate BCTBCT

Buna ziua,
Conform legii 38 (actualizata si cu toate modificarile la zi), transportator poate fi orice persoana fizica, asociatie familiala sau persoana juridica - art. 1.1 al. v (v) transportator - persoana fizica, asociatie familiala sau persoana juridicainregistrate la registrul comertului pentru a desfasura activitati de transport cu vehicule rutiere;
w) transportator autorizat - transportator care detine autorizatie de transport privind transportul in regim de taxi sau transportul in regim de inchiriere, eliberata de autoritatea de autorizare, in conditiile prezentei legi;).
Pe site-ul PMB exista un proiect de Regulament Rent-a-car in care PFA-urile sunt excluse. Cei de la directia transporturi PMB se bazeaza pe un articol care mentioneaza: conducatorul auto trebuie sa fie angajatul societatii comerciale. Dupa parerea mea aceasta este o mentiune doar ptr societati comerciale, pentru a avea soferii angajati cu contract de munca , nu colaboratori. In cazul unui PFA nu mai trebuie mentionata calitatea de angajat.
Va rog sa-mi comunicati, daca este posibil, parerea dumneavoastra.
Mentionez ca multe alte primarii autorizeaza fara probleme PFA-uri pentru transport in regim de inchiriere.
Mulțumesc anticipat,
Adrian Ene